Believer Bullet Journal: Το ημερολόγιο που δε μοιάζει με κανένα άλλο που έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα!

19:01 30/12/2021 - Πηγή: iPop

Ετοιμαζόμαστε να χαιρετίσουμε αυτή τη χρονιά και ήδη κάποιοι αρχίζουν να προετοιμάζονται για το πώς θα δομήσουν τη στρατηγική τους για τη νέα χρονιά που είναι στο κατώφλι. Από το 2015 έχω βάλει στη ζωή μου το bullet journal, ως εργαλείο οργάνωσης της καθημερινότητάς μου και φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ετοίμασα και τύπωσα το δικό μου ημερολόγιο «Believer Bullet Journal». Τι είναι το bullet journal;

Τι είναι το bullet journal;

Είναι

ένα εργαλείο οργάνωσης της καθημερινότητας, ένα ημερολόγιο, που έχει σκοπό να οργανώσει τη μέρα μας βάση των στόχων μας κυρίως όχι στοχεύοντας να γράψουμε τα ραντεβού και τι πρέπει να κάνουμε μέσα στη μέρα.

Εγώ τουλάχιστον δεν το χρησιμοποιώ ποτέ έτσι. Τα ραντεβού μου και τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσω τα γράφω στα ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να χρησιμοποιώ και κουδουνάκια που μου θυμίζουν ό,τι δεν πρέπει να ξεχάσω. Αντίθετα γράφω και οργανώνω μέσα στο bullet journal όλα όσα δεν θέλω να περάσει η μέρα μου και να μην τα έχω κάνει.

Pexels

Γιατί αξίζει να βάλεις τον στόχο της υγείας ως προτεραιότητά σου;

Πώς να δομήσω το σχέδιο της χρονιάς

Το ημερολόγιο είναι εβδομαδιαίο, το 2021 το είχα τυπώσει ημερήσιο , αλλά θεωρώ ότι το εβδομαδιαίο είναι πιο βολικό, από πολλές απόψεις, και της παραγωγικότητας αλλά και σχεδιασμένο βάσει του αποτυπώματος που αφήνουμε στο περιβάλλον. Το Believer Bullet Journal 2022 έχει μόνο όσες σελίδες χρειάζεσαι πραγματικά για να οργανωθείς.

Οι βασικοί άξονες του είναι:

Οι 2 βασικοί στόχοι για κάθε μήνα στην έναρξη κάθε μήνα. Με εβδομαδιαία αξιολόγηση, συμβόλαιο με τον εαυτό μου, ποινή και επιβράβευση (εκτός φυσικά της ολοκλήρωσης του στόχου)Οδηγός για Manifestation για κάθε εβδομάδα (52 εβδομάδων).Εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσω, πρόγραμμα άσκησης, στόχοι (52 εβδομάδων).

Είναι αλήθεια ότι αν θες να έχεις αποτελέσματα στη νέα χρονιά δε φτάνουν τα όνειρα ή οι ευχές. Πρέπει να δημιουργήσεις τη στρατηγική σου. Να βρεις που θα διαθέσεις το χρόνο σου. Όσο και αν σε πιέζει αυτή η ιδέα. Η επιτυχία δεν έρχεται κατά τύχη. Διάβασε όλους εκείνους που πέτυχαν, τα έχουν γράψει στις βιογραφίες τους, έχουν μιλήσει, δεν κράτησαν το μυστικό της επιτυχίας για εκείνους!

Το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε

Είναι ο χρόνος και η υγεία μας. Ο άνθρωπος που δεν έχει την υγεία του έχει μόνο μια ευχή, όλοι όσοι είμαστε υγιείς έχουμε πολλές ευχές. Ο χρόνος είναι πολύτιμος γιατί είναι περιορισμένος και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει.

Μη θεωρείς δεδομένο το αύριο. Κάθε μέρα να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Θες να επενδύσεις τον χρόνο σου στην καριέρα σου, στο να γίνεις εξαιρετικός στον τομέα σου; Δώσε χρόνο και αξία σε αυτό που κάνεις και θα πάρεις πίσω πράγματα. Κάνε την αξιολόγησή σου συχνά να δεις τι έχει αλλάξει σε σχέση με πριν ένα μήνα. Πώς ήσουν πριν ένα μήνα; Ποιος άνθρωπος ήσουν;

Ποιος ήσουν το 2020; Βρήκα τα ημερολόγια μου τα παλιά, φυσικά και τα κρατάω κάπου καταχωνιασμένα σε συρτάρια και αυτά που έγραφα τότε δεν μου θυμίζουν σχεδόν σε τίποτα με τον σημερινό άνθρωπο. Ή μάλλον σε ελάχιστα, στη βάση του ίσως.

Μάθημα ηγεσίας: Όταν μόνο δύο ερωτήσεις είναι αρκετές για να έχεις ξεκάθαρη γνώμη

Το ημερολόγιό σου θα δείξει ποιος θα είσαι όταν φύγει και αυτός ο χρόνος

Αυτές οι τελευταίες μέρες του χρόνου είναι ό,τι πρέπει για να κάνουμε την ανασκόπησή μας. Να δούμε τι πήγε καλά αυτή τη χρονιά που χαιρετάμε, τι έφεραν οι σελίδες της ζωής μας, καλά και λιγότερα καλά. Παράλληλα όμως το χθες έφυγε! Καλό είναι να πάρουμε το χρόνο που χρειαζόμαστε να γιατρέψουμε ότι χρειάζεται να γιατρευτεί και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Ξεκίνα σήμερα χρησιμοποιώντας την τεχνική του οραματισμού και του manifestation τη δομή του νέου έτους. Μην ψάχνεις το πώς. Το πώς θα το βρεις. Αρκεί να βρεις το γιατί σου!

Μην κρατάς λογαριασμούς ανοιχτούς από το χθες σου. Πες τα σ’αγαπώ που παρέλειψες το 2021, ζήτα συγνώμη σε όποιον αδίκησες, πες «μου λείπεις» σε όποιον λαχταράς να δεις και δεν είναι σήμερα στη ζωή σου. Όλα είναι αγάπη και η αγάπη είναι αυτή που μένει στο τέλος. Όλα τα άλλα είναι παρενθέσεις, εγωισμοί και χάσιμο χρόνου.

Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα απ’ τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις

Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες

Είμαστε μικρές κουκκίδες σε ένα άπειρο σύμπαν που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα πέρα από το δέρμα μας και αυτό πάλι είναι αβέβαιο. Κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τον έλεγχο, να οργανώσουμε, να σχεδιάσουμε. Μια μέρα αυτά όλα θα είναι μάταια. Μια μέρα θα είμαστε μια ανάμνηση μέχρι να φύγει και ο τελευταίος που θα μας θυμάται. Εύχομαι φέτος να το κάνεις να συμβεί και να είσαι αποφασισμένος να το κάνεις χωρίς να σε σταματήσει τίποτα.

Τι έκανα λάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια στους στόχους που έθετα για το νέο έτος;

Διατίθεται σε βολικό μέγεθος (17*25) ώστε να μπορείς να το έχεις μαζί σου όλη μέρα και να σημειώνεις την πρόοδό σου.

Μπορείς να παραγγείλεις το Believer Bullet Journal εδώ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Believer Bullet Journal: Το ημερολόγιο που δε μοιάζει με κανένα άλλο που έχεις χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Believer Bullet Journal,