Assange: Ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει

19:54 19/5/2017 - Πηγή: iPop

«Ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει», διαμήνυσε ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange, στις πρώτες του δηλώσεις σε δημοσιογράφους μετά την απόφαση των εισαγγελικών Αρχών της Σουηδίας ν’ αποσύρουν τις κατηγορίες που τον βάραιναν για βιασμό.

Ο ίδιος τόνισε πως η σημερινή ημέρα σηματοδότησε μια «σημαντική νίκη» για τον ίδιο, ενώ ευχαρίστησε τον Ισημερινό, διότι στάθηκε στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις πιέσεις τις οποίες δέχθηκε.

Ωστόσο, ο Julian Assange υπογράμμισε πως παρά τη νίκη, ο αγώνας όχι μόνο δεν

έχει τελειώσει, αλλά ο «πραγματικός πόλεμος τώρα ξεκινάει».

Ο ιδρυτής του WikiLeaks σημείωσε μάλιστα πως ο ιστότοπος θα συνεχίσει την αποκάλυψη εγγράφων και ντοκουμέντων.

«Έχω δικαίωμα στο άσυλο», υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, μιλώντας από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού.

Ο Assange εξέφρασε την άποψη ότι ο ισχυρισμός της βρετανικής αστυνομίας ότι μπορεί να τον συλλάβει επειδή ζήτησε άσυλο είναι αβάσιμος κι εξέφρασε την ελπίδα ν’ αρχίσει ένας «διάλογος» με τις βρετανικές αρχές για το μέλλον του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης σε κάποιο βαθμό, διότι ως μέλος της Ε.Ε. είναι υποχρεωμένο να εκδίδει ανθρώπους χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες

Ο ίδιος δήλωσε πως με μεγάλη ευχαρίστησε θα συνομιλούσε και με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Οι παράνομες κρατήσεις και οι εκδόσεις υπόπτων χωρίς την απαγγελία κατηγοριών έχουν γίνει χαρακτηριστικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε ο Julian Assange αναφερόμενος στην κράτησή του.

Photo: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

The post Assange: Ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα