Aκόμα δύο ουσίες βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας – Ποιες είναι και τι μπορεί να προκαλέσει ο συνδυασμός τους

14:02 2/4/2022 - Πηγή: iPop

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις αναφορικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, στην οποία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία χορηγήθηκε η ουσία κεταμίνη από την οποία προκλήθηκε και ο θάνατός της. Ωστόσο, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της τοξικολογικής εξέτασης, δύο ακόμη ουσίες βρέθηκαν στο αίμα του παιδιού, οι οποίες εάν συνδυαστούν μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρες.

Σοκαριστικές εξελίξεις: Έθαψαν την Τζωρτζίνα μαζί με το τάμπλετ της! Το σημείωμα που άφησε στην μητέρα της και η μαύρη ζωγραφιά

Ποιες είναι οι δύο ουσίες εκτός της κεταμίνης που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας

Όπως αποκαλύπτει

το protothema.gr, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, εκτός από την κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας βρέθηκαν βενζοδιαζεπίνες. Πρόκειται για μια ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή συγκεκριμένων χαπιών με αγχολυτικές, υπνωτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες και η μεγάλη ποσότητα προκαλεί έντονη δυσφορία.

Οι συγκεκριμένες ουσίες  περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που ελάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων. Όμως οι ουσίες αυτές, αν χορηγηθούν μαζί με κεταμίνη έχουν την ιδιότητα να καθιστούν την κεταμίνη ακόμη πιο δραστική και στην προκειμένη περίπτωση θανατηφόρα.  Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων οι ουσίες που βρέθηκαν είναι οι: Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες ανευρέθησαν και άλλα αναισθητικά εκτός της κεταμίνης, όπως η λιδοκαΐνη και η πριλοκαΐνη. Στις Αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα άλλα δυο φάρμακα της ίδιας κατηγορίας (αναισθητικά) τα οποία εντοπίστηκαν στο αίμα του 9χρονου παιδιού. Το ερώτημα το οποίο ανακύπτει είναι σε ποια φάση της νοσηλείας και για ποιο λόγο χορηγήθηκαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα και από ποιον από τη στιγμή που όπως προκύπτει από το ημερήσιο φύλλο φαρμάκων το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή μας δεν προκύπτει η χορήγησή τους από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Είχε γίνει καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας όταν ήταν ενός έτους- Νέα έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Τι είναι η λιδοκαΐνη

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Τι είναι η πριλοκαΐνη

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Aκόμα δύο ουσίες βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας – Ποιες είναι και τι μπορεί να προκαλέσει ο συνδυασμός τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Aκόμα, Τζωρτζίνας – Ποιες,Akoma, tzortzinas – poies