8 τρόποι να γίνεις πιο δημιουργικός μες την καραντίνα και να γεμίσεις ενέργεια!

12:54 1/4/2021 - Πηγή: iPop

Πώς να γίνεις πιο δημιουργικός στην καραντίνα, να πάρεις έμπνευση και να γεμίσεις ενέργεια, όταν όλα γύρω σου είναι στάσιμα και δεν αλλάζουν πολύ;

Το ξέρουμε πολύ καλά πως δεν είναι εύκολο να βγάλεις απ’ το μυαλό σου τις αρνητικές σκέψεις, να σκέφτεσαι μόνο θετικά και να παίρνεις έμπνευση από τα μικρά, καθημερινά πράγματα. Όμως, δεν είσαι μόνος σου σε όλο αυτό και δεν χρειάζεται να κάθεσαι όλη μέρα μπροστά από μια οθόνη ή να αφήνεις τον καιρό να κυλά, χωρίς να προσπαθείς και να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Εκμεταλλεύσου την περίοδο αυτή όσο είσαι ακόμα σπίτι για να γίνεις λίγο πιο δημιουργικός

και να εκφράσεις την έμπνευση και την ενέργεια που έχεις μέσα σου.

Πώς να γίνεις πιο δημιουργικός στην καραντίνα;

Μάθε μια ξένη γλώσσα

Πότε άλλοτε είχες περισσότερο χρόνο να διαβάσεις και να ασχοληθείς με το πνεύμα σου; Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι από τους καλύτερους τρόπους για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, να γνωρίσεις ένα νέο πολιτισμό, να ενισχύσεις το βιογραφικό σου. Αν όχι τώρα, πότε;

Ρίξ’ το στη ζωγραφική

Βγάλε προς τα έξω την καλλιτεχνική σου φύση, ζωγραφίζοντας. Δεν λέμε να φτιάξεις παιδικές ζωγραφιές, αλλά να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με τα χρώματα, βλέποντας βιντεάκια στο ίντερνετ που θα σε βοηθήσουν.

Κάνε τον σεφ

Τι λες του χρόνου να δηλώσεις συμμετοχή στο MasterChef; Μαγείρεψε ό,τι μέχρι τώρα δεν έχεις μαγειρέψει. Πειραματίσου με νέες συνταγές, πρωτότυπες γεύσεις, κουζίνες του εξωτερικού και γίνεις ένας μικρός σεφ.

Freepik

Φτιάξε τα δικά σου σαπούνια ή κεριά

Για την ακρίβεια μπορείς να δημιουργήσεις πάρα πολλά πράγματα. Αυτή η ασχολία έχει πολλά να σου δώσει, ενώ θα χαλαρώσει το μυαλό σου από την πίεση της καθημερινότητας. Είναι κάτι δημιουργικό που μπορείς να δοκιμάσεις, ενώ τα σαπούνια και τα κεριά όλο και κάπου θα σου χρησιμεύσουν.

6 τρόποι να ενεργοποιήσεις την δημιουργικότητά σου και να εκμεταλλευτείς το 100% των δυνατοτήτων σου

Χόρεψε

Shall we dance? Έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν πόσο ευεργετικές είναι οι ιδιότητες του χορού για το μυαλό σου. Πέρα από το γεγονός ότι γυμνάζεσαι, ο χορός βοηθάει το μυαλό σου να ξεφύγει και να χαλαρώσει, ακόμα κι όταν όλα γύρω σου είναι άσχημα κι εσύ δεν βλέπεις τίποτα το θετικό.

Freepik

Ασχολήσου με το πλέξιμο

Το κέντημα, το ράψιμο, το πλέξιμο θεωρούνται λίγο – πολύ παλιομοδίτικα από τη νέα γενιά, όμως έχει αποδειχθεί πως είναι ιδιαίτερα θεραπευτικά για την ψυχή. Απαιτούν συγκέντρωση και ηρεμούν το πνεύμα μ’ έναν τρόπο μοναδικό. Αν, λοιπόν, δεν θες κάτι πολύ ζωηρό, τότε αυτή η ιδέα ίσως είναι η κατάλληλη για σένα.

Γίνε ένας μικρός κηπουρός

Η επαφή με τη φύση μπορεί να σε γαληνέψει και να διώξει μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Εσύ θα γίνεις πιο δημιουργικός, αποκτώντας έναν υπέροχο κήπο ή αυλή και γαληνεύοντας το μέσα σου.

Pexels

Ξεκίνα το γράψιμο

Από το να κρατάς σημειώσεις μέχρι το να γίνεις συγγραφέας, το να γράφεις με οποιονδήποτε τρόπο είναι πολύ σημαντικό κι αποτελεί μια συνήθεια που μόνο καλό μπορεί να σου κάνει, ψυχικά και επαγγελματικά.

Δες εδώ γιατί είναι σημαντικό να γράφεις και πώς θα το κάνεις πράξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 8 τρόποι να γίνεις πιο δημιουργικός μες την καραντίνα και να γεμίσεις ενέργεια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα