60.000 ροζ σκουφάκια θα βγουν στον δρόμο για τον Τραμπ- Photos

15:35 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Την επόμενη μέρα της ορκωμοσίας του νεοεκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ, χιλιάδες γυναίκες θα ξεχυθούν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του Τραμπ στην «Πορεία των Γυναικών». Οι γυναίκες θα φορούν ένα σκουφί με αυτιά γάτας σε ροζ απόχρωση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

H Γουέντι Πις, η οποία μαζί με ακόμα 20 γυναίκες δημιουργεί αυτά τα σκουφάκια σε μια μπουτίκ του Μανχάταν, The Knitty City, διευκρινίζει ποιος είναι ο σκοπός τους.

Είναι περισσότερο από ένα σύμβολο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, είναι σύμβολο της ενότητάς μας, μια έκκληση σε δράση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Η δράση τους ξεκίνησε από την Καλιφόρνια. Μέχρι στιγμής, περίπου 60.000 σκουφάκια είναι έτοιμα και χιλιάδες ακόμη πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το Σάββατο για την Πορεία των Γυναικών της Ουάσινγκτον, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να πάρουν μέρος και διάσημοι, όπως η Σερ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κέιτι Πέρι.
Τα σκουφάκια αυτά φέρουν το όνομα «pussy hats», θέλοντας να δημιουργήσουν ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη «pussy», που στα αγγλικά σημαίνει γάτα αλλά αναφέρεται παράλληλα και στην ευαίσθητη περιοχή των γυναικών.

Τη λέξη «pussy» είχε χρησιμοποιήσει ο Τραμπ στο video που είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο, στο οποίο ακουγόταν να λέει ότι μπορεί να πληρώνει γυναίκες και να τις «χουφτώνει από… την ευαίσθητη περιοχή».

«Αναμένουμε έναν ωκεανό ροζ σκουφιών» στην Ουάσινγκτον, αλλά και στις διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ το Σάββατο, δήλωσε μια ακόμη γυναίκα που συμμετέχει στην δημιουργία αυτών των σκουφιών, η Μαξίν Λέβινσον, η οποία, μάλιστα, διδάσκει πλέξιμο εδώ και χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώσεις για την ορκωμοσία του Τραμπ- Ποια τραγουδίστρια θα πει τον εθνικό ύμνο;

Photos: Independent, Stefanie Kamerman/The Pussyhat Project

The post 60.000 ροζ σκουφάκια θα βγουν στον δρόμο για τον Τραμπ- Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα