5 ταξιδιωτικοί προορισμοί που πάντα ονειρευόμαστε να πάμε και δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ

20:43 1/6/2022 - Πηγή: iPop

5 αγαπημένοι προορισμοί που ονειρεύομαι ή ονειρευόμουν πολύ να πάω και πάντα τους έχω τεράστιους στο μυαλό μου. Και έχοντας τους τόσο ψηλά στη λίστα με τους επιθυμητούς προορισμούς μου, μπορεί όταν φτάσω εκεί να απογοητευτώ λίγο από την πραγματικότητα, αλλά πάντα έχουν ένα μοναδικό κομμάτι της καρδιάς μου. Σημεία που λες ότι θα ήθελα να πάω με τον έρωτά της ζωής μου, ή με το παιδί μου ή με τις φίλες μου. Ο κάθε προορισμός νομίζω ότι έχει διαφορετική γεύση, ανάλογα με τον άνθρωπο που θα τον επισκεφτείς. Όλοι μας νομίζω έχουμε ένα ταξιδιωτικό καημό και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό.

Προορισμοί
που ονειρεύομαι ή ονειρευόμουν πάνταΠαρίσι: Λατρεμένο Παρίσι. Πολύ τραγουδισμένο, πολύ ζωγραφισμένο και παρουσιασμένο σε ταινίες και σειρές. Δεν ξέρω κανέναν που δεν θα ήθελε να πάει στο Παρίσι και που μια μέρα το όνειρο αυτό γίνεται πραγματικότητα. Είναι κατ’εξοχήν προορισμός ερωτιάρικος που ονειρεύεσαι να πας με το αμόρε σου και να ζήσεις στο 100% τον έρωτά σου. Πήγα και μου άρεσε αρκετά και θα ήθελα να ξαναπάω μια μέρα, να κάνω πράγματα διαφορετικά από την πρώτη φορά, να ζήσω λίγο σαν ντόπια και λιγότερο σαν τουρίστρια.Νέα Υόρκη: Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Το Hollywood και η βιομηχανία των ταινιών έχει δουλέψει εξαιρετικά στο να σε κάνει να πας σήμερα κιόλας και να ζήσεις λίγο σαν Νεουρκέζος, να φας, να ψωνίσεις, να γυρίσεις, να περπατήσεις. Υπέροχο τοπίο κυρίως για καλοκαίρι αλλά και φθινόπωρο με τα καφετιά και τα πορτοκαλιά φύλλα να είναι σκορπισμένα παντού. Δεν την ξεπερνάς ποτέ την Αμερική γιατί είναι ένας άλλος κόσμος. Σε ξεμυαλίζει και νομίζω ότι δεν την απομυθοποιείς ποτέ. Μαλδίβες: Το σύμπλεγμα των νησιών στην άλλη άκρη του ωκεανού. Είναι ένας προορισμός που πολλοί επιλέγουν για ταξίδι του μέλιτος και νομίζω ότι είναι εξαιρετικός για μια τέτοια περίσταση. Ποιος δεν έχει ονειρευτεί το να χαλαρώσει κάτω από τη σκιά του φοίνικα με ένα ποτήρι ποτό στο χέρι και ένα βιβλίο και να λιώνει στην ξαπλώστρα παρέα με τον έρωτά του; Σαντορίνη: Το μοναδικής ομορφιάς νησί που έρχονται άνθρωποι από την άκρη του κόσμου για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια. Να παντρευτούν, να δουν το ηλιοβασίλεμα, να περπατήσουν στα σοκάκια, να μαγευτούν από την μοναδική καλντέρα. Θεωρώ ότι είναι λίγο πιο μεγάλος ο ενθουσιασμός που μπορεί να νιώθουμε πριν πάμε στην Σαντορίνη παρά όταν θα την πατήσουμε ή θα κολυμπήσουμε στα νερά της, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ίσως το πιο μαγευτικό νησί που έχουμε στην Ελλάδα.Ιθάκη: Δεν έχω πάει, όμως την Ιθάκη την έχω πάντα στο μυαλό μου σαν κάτι άπιαστο, σαν κάτι μοναδικό και υπέροχο.Σίγουρα έπαιξε ρόλο ο Οδυσσέας σε αυτό όπως και ο Καβάφης, αλλά σαν βγω στον πηγαιμό για την Ιθάκη εύχομαι να μην είναι μακρύς ο δρόμος! Πώς να είναι άραγε το να πατήσεις το πόδι σου στην Ιθάκη; Τι να σκεφτόταν ο Οδυσσέας και ο Καβάφης γι’αυτήν; Δεν έχω πάει και δεν ξέρω αν όντως όταν πάω θα την ξεπεράσω. Άραγε πώς αισθάνεσαι εσύ για την Ιθάκη; Έχεις την ίδια άποψη με εμένα;

Πρώτη φορά ταξίδι στο εξωτερικό: Με ποιους προορισμούς να αρχίσω;

Freepik

20 μικρά πράγματα που λατρεύουμε στα ταξίδια

Η παρέα είναι το Α και το Ω

Έχω πάει σε προορισμούς που πάντα ονειρευόμουν με την πιο ακατάλληλη παρέα και ο προορισμός έχασε τη δυναμική του εξαιτίας αυτού. Έχω πάει σε μέρη που ήταν αδιάφορα πριν πάω και ενθουσιάστηκα γιατί πέρασα πολύ όμορφα με την παρέα μου και τα θυμάμαι πολύ όμορφα όσα χρόνια και αν περάσουν.

Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή και ένα solo ταξίδι για να ζήσω και αυτήν την εμπειρία. Είναι η Ιθάκη πάντα ένα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά ο η διαδρομή κάποιες φορές είναι αυτή που σου αφήνει αξέχαστο το ταξίδι.

5 ξεχωριστές επιλογές προορισμών για ένα αξέχαστο ταξίδι του μέλιτος

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 ταξιδιωτικοί προορισμοί που πάντα ονειρευόμαστε να πάμε και δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 ταξιδιωτικοί προορισμοί που πάντα ονειρευόμαστε να πάμε και δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ,