5 συνηθισμένες δικαιολογίες που σε κρατούν πίσω | Πώς να τις ξεπεράσεις;

14:25 16/10/2019 - Πηγή: iPop
| Πώς| Πώς

Σε ορισμένες φάσεις της ζωής μας, όλοι χρησιμοποιούμε δικαιολογίες για να αποφύγουμε κάτι, για να μην κάνουμε κάτι. Δικαιολογίες που σε κρατούν πίσω, όμως, δεν έχουν κανέναν χώρο στη ζωή σου και πρέπει να προχωρήσεις.

Αυτές οι δικαιολογίες που σε κρατούν πίσω είναι υπεύθυνες για τη στασιμότητα στη ζωή σου και σε αποτρέπουν απ’ το να αναλάβεις δράση για τη δική σου τη ζωή. Είτε αυτό σημαίνει να

βρεις ένα νέο χόμπι, μια νέα δουλειά, κάτι που να σε ενδιαφέρει και να σε εξιτάρει.

Είναι πολύ εύκολο να βρεις μια δικαιολογία και να μην προβείς σε πράξεις. Στην τελική, η νοοτροπία μας είναι αυτή που είτε θα μας ωθήσει να ολοκληρώσουμε το ταξίδι στην επίτευξη των στόχων μας, είτε θα μας αποθαρρύνει από το να ξεκινήσουμε τη διαδικασία!

Δικαιολογίες που σε κρατούν πίσω | Πώς τις ξεπερνάς;Περιμένω την κατάλληλη στιγμή

Γνωρίζουμε πως το πρόγραμμά σου είναι busy, οι πόροι σου είναι χαμηλοί και ο τραπεζικός σου λογαριασμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος. Οι ευθύνες είναι ατελείωτες, κάνεις δύο δουλειές και πάντα τρέχεις.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, η δικαιολογία για το λόγο ότι δεν μπορείς να κάνεις μια αλλαγή θα εξαφανιστεί μια μέρα και θα σου επιτρέψει να εστιάσεις σε αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν θα βρεις ποτέ την κατάλληλη στιγμή και πάντα θα υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο σου.

Αντί γι’ αυτή τη δικαιολογία:

Πάρε την ευθύνη για τη ζωή σου.Ανακάλυψε τον λόγο που δεν μπορείς να ξεκινήσεις.Κάνε μια προσπάθεια να μειώσεις τις δικαιολογίες (θέσε προτεραιότητες κλπ).

Είμαι πολύ μικρή/ μεγάλη

Μερικές φορές ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας που θέτει συγκεκριμένους χρόνους και οριοθετεί τη ζωή. Μπορεί να θέλεις να πάρεις πτυχίο στα 22, να μετακομίσεις σε άλλη πόλη στα 26, να παντρευτείς στα 30 και να έχεις βρει σε αυτό το χρόνο τη δουλειά των ονείρων σου.

Αλλά αυτό το «πλάνο» που έχεις στο μυαλό σου γιατί να σε περιορίζει από το να μετακομίσεις σε άλλη πόλη στα 50, να πας πίσω στα θρανία στα 30 και να αλλάξεις επάγγελμα στα 40; Πότε δεν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς για αυτό που θέλεις να κάνεις.

Αντ’ αυτού λοιπόν:

Σταμάτα να φοβάσαι την κριτική των άλλων.Μην συγκρίνεις τη ζωή σου με αυτή των συνομήλικων σου και γενικά μη τη συγκρίνεις!Κάνε ένα πλάνο με αυτά που θέλεις να κάνεις και πραγματοποίησέ το.Φοβάμαι ότι δεν θα πετύχει

Ξέρουμε πως είναι ο φόβος της αποτυχίας και είναι αυτός που σε αποτρέπει από το να αδράξεις μια ευκαιρία και να βγεις από το comfort zone. Δεν είναι αποτυχία… έτσι είναι απλά η ζωή!

Η ελευθερία έρχεται όταν ξεπερνάς αυτόν τον φόβο και επιτρέπεις στον εαυτό σου να καταλάβει πως βλέπεις τα εμπόδια και ο σκοπός είναι να τα ξεπεράσεις.

Αντ’ αυτού:

Διόρθωσε τη στάση σου και αποδέξου την ευκαιρία που θα ήθελες να έχεις.Αναγνώριζε γιατί δεν μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου και κάνε μικρά βήματα για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.Φτιάξε ένα πρόγραμμα και ακολούθησέ το.

Αυτή η συνήθειά σου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ύπνο και δεν σου περνά από το μυαλό!

Δεν ξέρω από πού ν’αρχίσω

Κάθε αρχή και δύσκολη δεν λένε; Ασχέτως απ’ το αν προσπαθείς να ανακαλύψεις το πάθος σου ή εύχεσαι να μετακομίσεις σε μια άλλη πόλη, είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να κάνεις που μπερδεύεσαι και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις.

Πρέπει να ξεκινήσεις. Αντί να κάνεις focus στο αν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να ξεκινήσεις, απλά κάντο.

Τι να κάνεις:

Μια έρευνα για τον στόχο σου και δημιουργία ενός πλάνου για να τον πετύχεις.Επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν πετύχει παρόμοιο στόχο ή που προσπαθούν.Ζήτα βοήθεια.Δεν είμαι αρκετά καλή

Θέτουμε υψηλές προσδοκίες στον εαυτό μας και συχνά επικεντρωνόμαστε σε αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε αντί να είμαστε περήφανοι για αυτά που ήδη έχουμε κάνει.

Μην ακολουθήσεις αυτόν τον τοξικό κύκλο.  Μόνο εσύ μπορείς να ελέγξεις τη ζωή σου και μην επιτρέψεις σε άλλους να σε εκφοβίσουν από το να κάνεις αυτό που θέλεις.

unsplash/Danielle MacInnes

Αντ’ αυτού:

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις έτσι.Κάνε ένα διάλειμμα από τα social media.Βρες αυτούς που θαυμάζεις και επικοινώνησε μαζί τους.Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι φόβοι που σου μπλοκάρουν την επιτυχία

Photo: unsplash/Joel Muniz

Το άρθρο 5 συνηθισμένες δικαιολογίες που σε κρατούν πίσω | Πώς να τις ξεπεράσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
| Πώς,| pos