5 διάσημοι Έλληνες που μίλησαν ανοιχτά για τη μάχη τους με τον αλκοολισμό

10:33 13/10/2022 - Πηγή: iPop

Ο αλκοολισμός είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στην σύγχρονη κοινωνία. Όλο και περισσότεροι celebrities έχουν αναφερθεί ανοιχτά για το πρόβλημα τους με το αλκοόλ. Η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ μας ωθεί σε ακραίες καταστάσεις που πολλές φορές μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας. Γι’αυτό τον λόγο λοιπόν αρκετοί διάσημοι Έλληνες εθισμένοι στο αλκοόλ έχουν μιλήσει ανοιχτά κατά καιρούς για το πάθος τους και το πώς βγήκαν από αυτό το σκοτεινό μονοπάτι του αλκοολισμού.

Θοδωρής Αθερίδης

Αρκετοί διάσημοι Έλληνες εθισμένοι

στο αλκοόλ έχουν παραδεχθεί ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το αλκοόλ και ένας από αυτούς είναι ο Θοδωρής Αθερίδης. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε αναφερθεί σε συνεντεύξεις του για την σκοτεινή περίοδο της ζωής του που ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και μέσα από την εξομολόγησή του ήθελε να περάσει το δικό του μήνυμα γι’αυτό το σοβαρό θέμα.

«Τις τελευταίες σαράντα μέρες πριν κόψω οριστικά το ποτό έχασα απολύτως τον έλεγχο και είχα φτάσει στο εξής σημείο: κοιμόμουν μόνο για μία-δύο ώρες το 24ωρο και όλη μέρα έπινα. Κι εγώ κόντευα να τρελαθώ από την έλλειψη ύπνου. Τότε με κυρίευσε τρόμος ολικός. Είπα πως δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό και πήγα να ζητήσω βοήθεια».

View this post on Instagram

A post shared by Thodoris Atheridis (@atheridis_thodoris_official)

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο διάσημος Έλληνας σεφ έχει αναφερθεί πολλές φορές για τις δύσκολες στιγμές που είχε βιώσει στο παρελθόν, σχετικά με την εξάρτηση του με το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ελέγχει τον εαυτό του όσο ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και στις ουσίες και του πήρε αρκετό καιρό να επανέλθει. «Όταν μπλέκεις με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ παύεις να κυριεύσεις εσύ τον εαυτό σου. Μου πήρε δύο χρόνια να ξαναβρώ τον εαυτό μου».

View this post on Instagram

A post shared by Dimitris Skarmoutsos (@dimitrisskarmoutsos)

Μιχάλης Ιατρόπουλος

Ένας ακόμα γνωστός Έλληνας από τον καλλιτεχνικό χώρο που μίλησε δημόσια για το πρόβλημα του με το αλκοόλ, είναι ο Μιχάλης Ιατρόπουλος. Σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε αναφερθεί λεπτομερώς στο κομμάτι αυτό και είχε υποστηρίξει πώς η τότε σύζυγος του Μαρία Εγγλέζου τον είχε σώσει από την εξάρτησή του με το αλκοόλ.

«Ήμουν στα όρια του αλκοολισμού και ευγνωμονώ τη γυναίκα μου που κατόρθωσε με τον τρόπο της να με βοηθήσει μετά από πολλές προσπάθειες. Έπινα πολύ. Έπινα και δεν μεθούσα. Έπινα ένα μπουκάλι ουίσκι και 20 μπύρες τη μέρα επί 28 χρόνια. Και ό,τι βλακεία έχω κάνει, την έχω κάνει από το αλκοόλ. Ό,τι σαχλαμάρα και όποιο λάθος έχω κάνει, το έχω κάνει πιωμένος. (…) Πολλές φορές έχω φτάσει στα όρια του θανάτου. Από τη νύχτα όμως και από θέματα υγείας. Τρεις φορές πήγα και ήρθα. Μια στο στρατό που έπαθα δυο εμφράγματα και μια από το αλκοόλ. Πέρασα πολύ μεγάλη κατάθλιψη. Ας είναι καλά η Μαρία που με έκανε να συνέλθω. Κόντεψα να πεθάνω. Τώρα για πρώτη φορά στη ζωή μου, μετά τη γέννηση των παιδιών μου, θέλω να ζήσω. Κατάλαβες; Θέλω να ζήσω. Έχω δοκιμάσει και μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Έχει τελειώσει αυτό το κεφάλαιο πια για μένα».

Το θλιβερό ποσοστό των τροχαίων δυστυχημάτων που προκαλούνται από κατανάλωση αλκοόλ και πώς μας επηρεάζει το «ένα ποτό παραπάνω»

View this post on Instagram

A post shared by Mixalis Iatropoulos (@iatropoulosmixalis_official)

Ιβάν Σβιτάιλο

Πολλοί είναι οι διάσημοι Έλληνες εθισμένοι στο αλκοόλ που έχουν μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα τους και ένας εξ’αυτών είναι ο Ιβάν Σβιτάιλο. Ο ηθοποιός και χορευτής σε συνέντευξη του είχε αναφερθεί για την μάχη του με το αλκοόλ, τι τον έκανε να μιλήσει και πώς κατάφερε να ξεφύγει από αυτό.

«Όλοι οι άνθρωποι για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο αυτογνωσίας, πρέπει να βουτήξουμε και στα φωτεινά πράγματα και στα σκοτάδια μας. Να τα κατανοήσουμε και να τα επεξεργαστούμε. Εγώ βούτηξα στην αυτοκαταστροφή και αυτό ήταν δείγμα ότι κάτι δεν είχα επεξεργαστεί σωστά. Αλλά ακόμη και αυτό το βραχυκύκλωμα, ήταν κάτι που χρειαζόταν. Μέσα από τον αλκοολισμό έμαθα να αγαπάω ακόμη πιο ουσιαστικά τον εαυτό μου. (…) Κατάλαβα ότι κινδύνευα και οδηγούμουν στην καταστροφή. Συνειδητοποίησα πως το μόνο που έχω να κάνω είναι να πάω προς το φως και να σηκωθώ. Είμαι συνηθισμένος εργάτης και στρατιώτης. Ήξερα πως ο μόνος τρόπος για να επαναφέρω το πνεύμα μου, ήταν να επαναφέρω και το σώμα μου. Ακόμη και όταν έφτασα πάντως 140 κιλά εξαιτίας αυτού, δεν τρόμαξα με τον εαυτό μου. Αποκόμισα πολλά μέσα από αυτό…» .

View this post on Instagram

A post shared by Ivan Svitailo (@ivansvitailo_official)

Γιώργος Χρυσοστόμου

Τέλος, ένας ακόμα γνωστός Έλληνας που έχει τοποθετηθεί δημόσια για την περίοδο που ήταν εξαρτημένος με το αλκοόλ, είναι ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του είχε κάνει μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τον εαυτό του και για το πόσο δύσκολο ήταν το διάστημα που είχε καταφύγει στο αλκοόλ.

«Επειδή είναι δύσκολα διαχειρίσιμο όλο αυτό, πας και το πνίγεις. Όλοι οι ηθοποιοί μετά από μία παράσταση πάνε ή να φάνε ή να πιούνε. Είναι μία διαδικασία πένθιμη. Είναι ξερίζωμα να φύγεις από το καμαρίνι από μια επαφή – μη επαφή με κόσμο. Το θέατρο έχει να κάνει πολύ με την μοναξιά. Δεν ερωτεύτηκα, μάλωσα με έναν φίλο μου για δουλειά. Έχουμε επέτειο, την ημέρα που μαλώσαμε, εγώ σταμάτησα να πίνω αλκοόλ. Έτσι έχει καταγραφεί. Έφυγα από την πρόβα και πήγα σε ένα μπαρ. Εκείνη την ώρα είπα ότι δεν θέλω αλκοόλ και μετά έμεινε». (…) Ήθελα να σταματήσω να δουλεύω, δεν γινόταν άλλο σε μπαρ. Δοκίμασα μία φορά να μην πιώ κι αυτό που γινόταν κατά τις 00.30 ήταν τρομερά λυπηρό… Το αλκοόλ δεν ήταν πρόβλημα, δεν πήγα στο ΚΕΘΕΑ. Είπα ότι κάποια στιγμή πρέπει να το βγάλω από την ζωή μου γιατί με εκνεύριζε. Το αλκοόλ μπαίνει μετά από μια παράσταση γιατί δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο για να αποφορτιστεί ο ηθοποιός από μια παράσταση… Οι πρώτες ημέρες στο σπίτι χωρίς αλκοόλ ήταν υπέροχες».

View this post on Instagram

A post shared by @giorgos.chrysostomou

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 διάσημοι Έλληνες που μίλησαν ανοιχτά για τη μάχη τους με τον αλκοολισμό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα