450.000 άνθρωποι θα χρειαστούν βοήθεια μετά τον καταστροφικό τυφώνα

16:59 28/8/2017 - Πηγή: iPop
Περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι αναμένεται να ζητήσουν βοήθεια λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έχει προκαλέσει ο τυφώνας Χάρβεϊ. Ο τυφώνας εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων αναμένεται να αποστείλουν όσο πιο σύντομα γίνεται ομοσπονδιακούς πόρους στο Τέξας.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) Μπροκ Λονγκ ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι θα χρειαστεί να στεγασθούν προσωρινά σε καταφύγια. Παράλληλα, η Λουιζιάνα

θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατόπιν αιτήματος του κυβερνήτη της.

Επιχειρούμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε πολύ εκτεταμένη περιοχή, σε περισσότερες από 30 με 50 επαρχίες που έχουν ενδεχομένως πληγεί στο Τέξας

Μεταξύ άλλων, προειδοποίησε τους πολίτες να μην ξεγελαστούν από τη σχετική ύφεση των ανέμων και της βροχόπτωσης, διότι ο «Χάρβεϊ» εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος και θα παραμείνει έτσι για κάποιες ημέρες ακόμη.

Το Μηχανικό του Στρατού ξεκίνησε να απελευθερώνει νερό από δύο φράγματα στην περιοχή του Χιούστον, κάτι που θα προκαλέσει πλημμύρες στις γύρω κοινότητες, αλλά κάτι τέτοιο κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη ροή υδάτων από τα φράγματα.

Προς το παρόν επιβεβαιωμένοι είναι δύο θάνατοι, ενός άνδρα στο Ρόκπορτ, του οποίου το σπίτι του τυλίχθηκε στις φλόγες, αλλά και μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πνίγηκε ενώ οδηγούσε στο δυτικό Χιούστον. Τουλάχιστον στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες στο Ρόκπορτ.

Photo: AP Photo/David J. Phillip

The post 450.000 άνθρωποι θα χρειαστούν βοήθεια μετά τον καταστροφικό τυφώνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα