350 τρακτέρ στήνουν μπλόκα στον κόμβο της Νίκαιας- Κορύφωση των κινητοποιήσεων των αγροτών (Photos-Video)

16:52 26/1/2017 - Πηγή: iPop

Κλειστός ο κόμβος της Νίκαιας, μετά τα μπλόκα των αγροτών, οι οποία αύξησαν τον αριθμό των τρακτέρ στα 350 και έκλεισαν τον δρόμο. Μικροεπεισόδια μεταξύ των αγροτών και της αστυνομίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο παραμένει κλειστή επ’ αόριστον και μέχρι να λυθούν τα αγροτικά μπλόκα η εθνική οδός ΑθηνώνΘεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας και με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Λίγο

μετά τις 14:00, έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ από τα Φάρσαλα και τον Πλατύκαμπο Λάρισας στο μπλόκο της Νίκαιας και λίγο αργότερα κατέφτασαν και οι συνάδελφοί τους από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.

Εκτός από τους αγρότες, στο μπλόκο έφτασε και πορεία εργαζομένων, υπό τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καθώς θέλουν να περάσουν με αυτό τον τρόπο, όπως είπαν, μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, από το μπλόκο της Νίκαιας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε:

Είμαστε εδώ σήμερα, όπου θα στηθεί το μεγαλύτερο μπλόκο των αγροτών, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη αλλά και την ενότητα του αγώνα μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Άλλωστε, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σταθερά εκφράζει την αναγκαιότητα της κοινής πάλης των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr περισσότερα από 350 τρακτέρ έχουν ξεχυθεί στον κόμβο της Νίκαιας. Παράλληλα, σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, καθώς τους απέτρεψαν από το να ανέβουν πάνω στην εθνική οδό. Παρόλα αυτά, μετά τις 3 το μεσημέρι τους δόθηκε η δυνατότητα να ανέβουν και στον κόμβο.

Μπλόκα και σε άλλες περιοχές της χώρας:

Από τις 11:00 έως τις 13:30 έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου στο Λατίφι, όπου είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Ηλείας.

Το πρωί της Πέμπτης, επίσης πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στο Δασαρχείο Πύργου και στο ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, όπου αποκλείστηκαν συμβολικά με τρακτέρ οι είσοδοι.

Σημειώνεται πως οι αγρότες της Αιγιαλείας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος των βενζινάδικων. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Μπλόκο έχει επίσης, στηθεί και στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, του Γερακαρίου, αλλά και στο δρόμο Λάρισας – Αγιοκάμπου.

Διαβάστε επίσης:

Οι αγρότες κόβουν τη χώρα στα δύο- Αναλυτικά τα μπλόκα τους

Photos: onlarissa.gr,Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post 350 τρακτέρ στήνουν μπλόκα στον κόμβο της Νίκαιας- Κορύφωση των κινητοποιήσεων των αγροτών (Photos-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα