3 μυστικά που πρέπει να ξέρεις για την κουζίνα σου!

15:48 10/6/2020 - Πηγή: iPop

Αν είσαι σαν κι εμάς, περνάς πολύ χρόνο στην κουζίνα σου καθημερινά. Ειδικά εάν αγαπάς τη μαγειρική, μπορεί να είναι το αγαπημένο σου μέρος μέσα στο σπίτι! Επειδή, όμως, δεν γίνεται να ξέρεις όλα τα μυστικά για την κουζίνα, παρακάτω θα δεις τα 3 tips που θα σου αλλάξουν τη ζωή!

3 μυστικά για την κουζίνα σουΤι μπορείς να κάνεις με τις μυρωδιές

Ο κάδος απορριμάτων που υπάρχει στην κουζίνα σου είναι ο νούμερο ένα λόγος που μυρίζει. Γι’ αυτό κόψε ένα λεμόνι σε φέτες και πέρνα το εσωτερικό μέρος του κάδου σου ώστε να προλάβεις τις άσχημες μυρωδιές

στην κουζίνα. Θα μπορούσες επίσης να παγώσεις λίγο λεμόνι με ξύδι και να έχεις έτοιμα παγάκια να τα χρησιμοποιείς κάθε φορά που θέλεις να εξαφανίσεις μια άσχημη μυρωδιά.

PixabayΠώς να κάνεις την κουζίνα σου να φαίνεται μεγαλύτερη

Ξεκίνα από αυτά που έχει η κουζίνα σου μέσα. Συνήθως μαζεύουμε πράγματα που είναι άχρηστα αλλά δεν μπαίνουμε καν στην διαδικασία να τα πετάξουμε και το μόνο που τελικά καταφέρνουμε είναι να μας τρώνε χώρο. Ο χώρος είναι κάτι πολύτιμο σε μια μικρή κουζίνα.

Συνέχισε με τα έπιπλα. Συρτάρια, ντουλάπια, τραπέζι κλπ. Το καθένα από αυτά σίγουρα μπορείς να το αλλάξεις, με το να βάψεις για να το φωτίσεις!

Μια ακόμα πολύ χρήσιμη συμβουλή είναι και τα κρεμαστά έπιπλα ως αποθηκευτικοί χώροι. Γενικώς ό,τι μπορείς να κρεμάσεις, θα σου προσδώσει μεγαλύτερο χώρο στην κουζίνα σου. Επίσης εκμεταλλεύσου τους τοίχους. Όπου έχεις την δυνατότητα βάλε ράφια και κρέμασε πράγματα.

Unsplash/Ava SolΚαθαριότητα

Με την πετσέτα, σκουπίζεις κάθε μέρα απ’ τα χέρια σου μέχρι τον πάγκο, ενώ έχει συνεχώς υγρασία, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Πόσο κόπο σου κάνει να πετάξεις στον κάδο με τα άπλυτα την πετσέτα της κουζίνας και να βάλεις μια καθαρή; Το ίδιο ισχύει και με το σφουγγαράκι για τα πιάτα, απλά αυτό το πετάς και βάζεις καινούργιο!

Στον νεροχύτη όταν πλένεις τα χέρια ή τα πιάτα σου μένουν πολλά βακτηρίδια. Έτσι, το να τον καθαρίζεις γρήγορα με κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης είναι μια πολύ καλή ιδέα. Να αφαιρείς συνεχώς τυχόν υπολείμματα από τροφές και να περνάς τον νεροχύτη με ένα ειδικό καθαριστικό.

Φυσικά, δεν πρέπει να μαζεύεις ολόκληρες στοίβες με άπλυτα πιάτα, που περιέχουν υπολείμματα φαγητών!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Tips που θα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη στην κουζίνα! (Photos)

Photo: Freepik

Το άρθρο 3 μυστικά που πρέπει να ξέρεις για την κουζίνα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα