3 λόγοι για να σταματήσεις να χρησιμοποιείς μπατονέτες

20:31 21/6/2020 - Πηγή: iPop

Χρησιμοποιείς συνέχεια μπατονέτες; Αυτό το άρθρο ελπίζουμε να γίνει η αφορμή για να σταματήσεις να το κάνεις. Σε τι κάνουν κακό οι μπατονέτες;

Αν η κίνηση που κάνεις κάθε φορά που βγαίνεις απ’ το ντους, είναι να πάρεις μια μπατονέτα για να καθαρίσεις τα αυτιά σου, σου έχουμε 3 πολύ καλούς λόγους για να μην το ξανακάνεις.

Σε τι κάνουν κακό οι μπατονέτες;Κερί

Το κερί υπάρχει στο αυτί σου για κάποιο λόγο. Το κερί προστατεύει τα αυτιά σου από βρωμιά, σκόνη, βακτήρια και υγρασία. Εκτός αυτού, διασφαλίζει επίσης ότι το λεπτό δέρμα του αυτιού σας δεν θα στεγνώσει. Γι’ αυτό δεν πρέπει

να καθαρίζεις κατευθείαν τα αυτιά σου μόλις αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει λίγο κερί. Αυτό που πρέπει να κάνεις για την υγεία των αυτιών σου είναι να είσαι σε επικοινωνία με τον ΩΡΛ σου και να πηγαίνεις ανά μερικά διαστήματα να σου κάνει εκείνος σωστό καθαρισμό στα αυτιά σου.

Μπορεί να δημιουργήσεις ζημιά

Όταν έχεις κερί στο εξωτερικό μέρος του αυτιού σου, φυσικά θα πρέπει να το αφαιρείς με μαλακές κινήσεις. Αν, όμως, το κερί ακουμπάει στο εσωτερικό του αυτιού σου, δεν θα πρέπει να το πειράξεις. Εάν εισάγεις μια μπατονέτα στο αυτί σου, υπάρχει πιθανότητα να το βλάψεις. Επιπλέον, αν προσπαθήσετε να καθαρίσεις το αυτί σου με μπατονέτα, πιθανότατα δεν θα το καθαρίσεις, αλλά θα σπρώξεις το κερί ακόμα πιο βαθιά. Εκτός από αυτό, το αυτί είναι αυτοκαθαριζόμενο, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ανάγκη την μπατονέτα.

Έχεις συχνά φαγούρα στα αυτιά; Ξέρουμε τι μπορεί να φταίει.

Σπρέι αυτιών

Εάν θεωρείς πως έχεις παραπάνω κερί στα αυτιά σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, μετά την επικοινωνία με τον ΩΡΛ, είναι να αγοράσεις ένα ειδικό σπρέι για τα αυτιά σου. Αυτό το σπρέι μαλακώνει το κερί και του δίνει τη δυνατότητα να βγει μόνο του απ’ το αυτί σου. Φυσικά, το συγκεκριμένο σπρέι είναι ακίνδυνο για το εσωτερικό του αυτιού σου και δεν μπορεί να του προκαλέσει κάποια βλάβη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Δες πού μπορείς να χρησιμοποιήσεις λοιπόν τις μπατονέτες που έχεις στο σπίτι σου:

Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με τις μπατονέτες;

Photo: Freepik

Το άρθρο 3 λόγοι για να σταματήσεις να χρησιμοποιείς μπατονέτες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα