25 πολύτιμα μαθήματα ζωής που έχω διδαχθεί στα 25 μου έτη

17:02 16/10/2022 - Πηγή: iPop

Είναι δεδομένο πως όσο μεγαλώνεις, βλέπεις τα πράγματα από διαφορετική οπτική, σε σχέση με το πώς τα έβλεπες νεότερος. Η φύση μας είναι να μαθαίνουμε μέσα από εμπειρίες που επιλέγουμε να ζήσουμε, ή εμπειρίες που βρίσκουμε στο δρόμο μας. Στα 25 μου έτη λοιπόν, τα διδάγματα ζωής που έχω αποκομίσει είναι πολύτιμα και σήμερα, θέλω να μοιραστώ αυτή τη λίστα με όποιον θέλει να ακούσει. Αν και τα 25 χρόνια δεν είναι πολλά, είναι ωστόσο αρκετός χρόνος για να ζήσει και να ανακαλέσει κανείς στιγμές που διαμόρφωσαν τον άνθρωπο που είναι στο σήμερα.

Τα μαθήματα ζωής που μόνο τα solo ταξίδια κατάφεραν

να μου διδάξουν- Και είναι σημαντικά!

Τα 25 πολυτιμότερα διδάγματα ζωής που έχω διδαχτεί μέχρι σήμερα1. Έχω εκπληρώσει το 50% των στόχων μόνο και μόνο κάνοντας την αρχή.

Έχω πολλούς στόχους στη ζωή μου και μερικές φορές μπορεί να μου φαίνεται δύσκολο να τους ακολουθήσω. Αλλά το να το κάνεις προτεραιότητα και να κάνεις την αρχή οδηγεί στο 50% της εκπλήρωσης ενός στόχου.

2. Να αγαπήσω τον εαυτό μου λέγοντας όχι.

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όταν πρόκειται να αρνηθούμε κάτι σε κάποιον. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να φοβόμαστε να πούμε όχι, όπως ο φόβος της αποτυχίας, ή το να μην απογοητεύσουμε τους άλλους. Αλλά το να πεις όχι είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσεις τους δικούς σου στόχους και να εστιάσεις στην εξέλιξή σου.

3. Ο μόνος μου ανταγωνισμός είμαι εγώ.

Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και το δικό του ταξίδι. Τι χρειάζεσαι για να το ενισχύσεις και να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου;

Freepik4. Οι προτεραιότητές μου θα πρέπει να προηγούνται.

Όσο μεγαλώνεις, οι ευθύνες αυξάνονται. Είναι απαραίτητο λοιπόν να αφιερώσεις χρόνο για να βάλεις ξανά προτεραιότητα ανάμεσα σε αυτό που χρειάζεσαι έναντι αυτού που θέλεις.

5. Η ζωή αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς.

Η ζωή είναι ένα συνεχές τρενάκι. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Πολλά πράγματα θα συμβούν απροσδόκητα, αλλά πρέπει να κρατάς πάντα το κεφάλι ψηλά. Δεν έχει να κάνει με το πώς αντιδράς, αλλά το πώς αντιμετωπίζεις τελικά τέτοιες καταστάσεις.

6. Η ρουτίνα είναι το παν.

Δημιούργησε μια ρουτίνα για τον εαυτό σου. Όχι μια ολοήμερη ρουτίνα, αλλά μια πρωινή, μεσημεριανή ή μία ρουτίνα για το τέλος της ημέρας που μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις οργανωμένη και ήρεμη.

7. Όσα δίνεις παίρνεις.

Είτε πρόκειται για προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη, να δίνεις πάντα το 100%. Στη ζωή, ό,τι δίνεις παίρνεις και τα πάντα επιστρέφουν πίσω. Ειδικά οι άσχημες συμπεριφορές!

Μαθήματα ζωής από μια σχέση (επιτυχημένη ή όχι) !

8. Να μην ανησυχώ τόσο για πράγματα που δεν μπορώ να ελέγξω.

Αυτό είναι ένα απλό μάθημα, που όμως είναι πολύ δύσκολο στην πράξη. Πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να ελέγχουμε το καθετί που κάνουμε, και εγώ φυσικά δεν διαφέρω. Ωστόσο, λίγα από τα πράγματα που μας συμβαίνουν είναι στ’ αλήθεια στο χέρι μας να τα ελέγξουμε.

9. Δεν θα αρέσω σε όλους, και αυτό είναι κάτι παραπάνω από εντάξει.

Θα υπάρξουν πολλοί στους οποίους πιθανόν δεν θα αρέσεις, και ειλικρινά, αυτό είναι εντάξει. Αυτοί που είναι δίπλα σου είναι εκείνοι που πιστεύουν σε εσένα, που βλέπουν την αξία σου, και σε σέβονται. Άλλωστε, εκείνο που μετράει δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα των ανθρώπων που σε υποστηρίζουν.

10. Να μην παίρνω τον εαυτό μου πολύ στα σοβαρά.

Εξερεύνησε διαρκώς. Να είσαι μονίμως σε κατάσταση αναζήτησης και δίψας για μάθηση. Μόνο έτσι θα γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Unsplash11. Η καλοσύνη δεν έχει να κάνει πάντα με την ευγένεια.

Θα συναντήσεις πολλούς καλούς ανθρώπους. Αλλά οι καλοί άνθρωποι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ευγενικοί. Όταν κάποιος είναι καλός, λέει ή κάνει κάτι «ευχάριστο». Όσοι είναι ευγενικοί, κάνουν τα πάντα για να σου δείξουν πόσο ενδιαφέρονται. Συνήθως, το να κάνεις κάτι ωραίο έρχεται με την προσδοκία της ανταπόδοσης, ενώ όταν κάνεις κάτι ευγενικό, αυτό βγαίνει κατευθείαν από την καρδιά.

12. Να μην παίρνω τίποτα προσωπικά.

Ξέρεις ποια είσαι. Ξέρεις για τι είσαι ικανή. Πολλοί γύρω σου θα σε κρίνουν, θα σε σχολιάσουν και θα πουν πράγματα από φθόνο και ζήλεια. Μην παίρνεις τίποτα προσωπικά. Μείνε αισιόδοξη, μείνε θετική και ασχολήσου μόνο με όσα θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις τα όνειρά σου.

13. Όλα αλλάζουν.

Όλα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, και κανείς δεν περιμένει κανέναν. Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να προλαβαίνεις την ζωή.

14. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Τίποτα μα τίποτα απολύτως δεν είναι δεδομένο. Η ζωή μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και μπορεί μέσα σε μια στιγμή ν’ αλλάξουν τα πάντα χωρίς καν να το καταλάβεις.

15. Πολλές φορές δεν θα ξέρω πού πατάω και πού βρίσκομαι.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάποιες φορές νιώθεις ότι δεν ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Εκεί που νομίζεις ότι όλα έχουν μπει σε μια σειρά, έρχεται μια αναποδιά και ανατρέπει τα πάντα! Ευτυχώς με τον καιρό μαθαίνεις να συνειδητοποιείς ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

16. Οι αγκαλιές είναι σπουδαίες.

Πάντα ήμουν διαχυτική με τους ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ. Η αγκαλιά άλλωστε θεωρείται ως το μέρος όπου ο πόνος, η μελαγχολία και η θλίψη εξαφανίζονται. Είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους κοινωνικοποίησης των ανθρώπων, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αποτελεί φάρμακο κατά της μελαγχολίας.

17. Η επαφή με τη φύση είναι απαραίτητη.

Τόσο το βουνό όσο και η θάλασσα είναι απαραίτητα για τη ψυχική μας υγεία. Προσωπικά, μου ταιριάζει περισσότερο η θάλασσα γιατί με βοηθάει να αδειάζω από περιττές σκέψεις και με ξεκουράζει.

5 μαθήματα ζωής που τα σκυλιά μας διδάσκουν καθημερινά!

18. Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος.

Επίλεξε να μην σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου σε ανούσιους ανθρώπους και καταστάσεις και προσπάθησε να τον επενδύεις σε όποιον ή ό,τι σου δίνει χαρά και σε πάει μπροστά.

19. Η αξία που έχουν τα μικρά πράγματα στη ζωή.

Τίποτα δεν είναι δωρεάν. Για ότι κατακτάς κάτι πρέπει να θυσιάσεις. Σημασία έχει αυτό που κατακτάς να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχή σου.

Unsplash20. Να με αγαπώ λίγο περισσότερο.

Αγάπησε τον εαυτό σου. Φέρσου του με τρυφερότητα, συγχώρεσέ τον, καλόμαθέ τον. Άνοιξε την καρδιά σου στην αγάπη, στη γαλήνη, στον πλούτο και σε ό,τι καλό θέλει να σου προσφέρει η ζωή.

21. Όλα είναι μαθήματα.

Κάθε κατάσταση που βιώνουμε στην ζωή μας, έρχεται να μας διδάξει κάποια πράγματα και δεν πρόκειται να φύγει μέχρι να τα μάθουμε.

22. Να μου αφιερώνω χρόνο.

Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Μην το φοβάσαι. Δεν είναι μοναξιά. Το κακό είναι να μην μπορείς να κάτσεις μόνη σου και να πρέπει να’χεις κάτι πάντα να κάνεις. Όλες οι λύσεις είναι μέσα σου. Στο μυαλό σου και στην καρδιά σου.

23. Η αποτυχία είναι μια διαδικασία μάθησης.

Ναι, σε κανένα δεν αρέσει να αποτυγχάνει. Στο σχολείο, η αποτυχία ίσως σου φαινόταν ως κάτι κακό. Ίσως πάλι πιστεύεις πως όσοι αποτυγχάνουν, τερματίζουν τελευταίοι. Όμως στον πραγματικό κόσμο η αλήθεια είναι διαφορετική. Γιατί δεν υπάρχει αποτυχία. Πρόκειται για μια διαδικασία μάθησης. Έτσι εξελίσσεσαι, ωριμάζεις και μεγαλώνεις.

24. Όσα περισσότερα μαθαίνεις, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς πόσο λίγα ξέρεις.

Κάθε φορά που αποκτάς μία γνώση, αντιλαμβάνεσαι ότι μέσα σου δημιουργούνται ακόμα περισσότερες ερωτήσεις απ’ ό,τι απαντήσεις. Εκεί που πιστεύεις ότι κάτι έχεις μάθει, εκεί είναι που σου δημιουργούνται μεγαλύτερες απορίες και κενά. Και κάθε φορά που νομίζεις πως ξέρεις πια, όλα ανατρέπονται.

25. Μπορείς τα πάντα, αρκεί να το θες.

Από τα σπουδαιότερα διδάγματα ζωής που έχω διδαχτεί! Ο άνθρωπος μπορεί τα πάντα, φτάνει να σταματήσει να φοβάται, φτάνει να αρχίσει να αναγνωρίζει την αξία του, τις ικανότητές του και το γεγονός πως δεν υπάρχει αδύνατο όταν υπάρχει θέληση!

10 μαθήματα ζωής που πρέπει να ξεχάσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 25 πολύτιμα μαθήματα ζωής που έχω διδαχθεί στα 25 μου έτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα