1,65 εκατ. στους σεισμόπληκτους του Ιονίου δίνει η ΕΕ

19:55 4/10/2016 - Πηγή: iPop

1,65 εκατ. στους σεισμόπληκτους του Ιονίου δίνει η ΕΕ για τους σεισμούς του 2015.

Παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας ύψους 1.651.834 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ εγκρίθηκε σήμερα από το ΕΚ με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή των Ιονίων νήσων, και ειδικότερα τη Λευκάδα, τα βόρεια τμήματα της Ιθάκης, και την Κεφαλονιάς, στις 17 Νοεμβρίου 2015.

Ο εισηγητής του

ΕΚ, Έλληνας Ευρωβουλευτής, Γεώργιος Κύρτσος (ΕΛΚ) τόνισε ότι ήταν άμεση η κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης στο ελληνικό αίτημα για τη χρηματοδοτική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές.

Αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο περιφερειακής πολιτικής το οποίο θα βοηθήσει ουσιαστικά στη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας των Ιονίων νήσων

Να θυμίσουμε ότι ο σεισμός του 2005 ήταν ύψους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 8 τραυματίστηκαν, και 120 σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Η οικονομική ενίσχυση θα βοηθήσει για την αποκατάσταση υποδομών, για την αποπληρωμή των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν και για την κάλυψη εξόδων για ορισμένες ενέργειες πρώτης ανάγκης. Τον Απρίλιο καταβλήθηκε στην Ελλάδα προκαταβολή ύψους 10% από την αναμενόμενη ενίσχυση. Το Συμβούλιο των υπουργών ενέκρινε τη χρηματοδότηση στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 646 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 23 αποχές.

The post 1,65 εκατ. στους σεισμόπληκτους του Ιονίου δίνει η ΕΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα