11 εικόνες από τις καλύτερες στιγμές των Ολυμπιακών αγώνων

20:46 2/8/2021 - Πηγή: iPop

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανέκαθεν μας έδιναν έμπνευση και σήμερα βρήκαμε 11 περιπτώσεις όπου αθλητές ξεπέρασαν τα ανθρώπινα όρια κατορθώνοντας τα αδύνατα, διαμαρτυρήθηκαν για την παρούσα κατάσταση που ζούσαν, υπερασπίστηκαν τα πιστεύω τους και έπαιξαν το παιχνίδι με τους αντιπάλους τους βασισμένο στους κανόνες της ευγενούς άμιλλας, γιατί το παν δεν είναι η νίκη αλλά το να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου μετά από αυτήν. Ξεχωρίσαμε 11 εικόνες από ιστορικές στιγμές από Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διαμαρτυρία
για τον ρατσισμό

1968 Ολυμπιακοί αγώνες στην Πόλη του Μεξικό (Μεξικό)

Για να διαμαρτυρηθούν για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, οι σπρίντερ Tommie Smith και John Carlos έβγαλαν τα παπούτσια τους (αυτό ήταν ένας συμβολισμός της φτώχειας), πριν ανέβουν στο βάθρο. Κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, έσκυψαν το κεφάλι και σήκωσαν τις γροθιές τους στο χαιρετισμό της Μαύρης Δύναμης. Η διαμαρτυρία τους είναι μια από τις πιο εμβληματικές αθλητικές στιγμές όλων των εποχών.

Getty Images

1960 Ολυμπιακοί Αγώνες στη Ρώμη

Ο Μοχάμεντ Άλι κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ’60. Στη συνέχεια το πέταξε στον ποταμό Οχάιο αφού αρνήθηκαν να του προσφέρουν υπηρεσίες σε εστιατόριο που σέρβιρε «Μόνο σε λευκούς».

Getty Images

Έξι φορές που πήραμε έμπνευση από τους Ολυμπιονίκες

Όταν κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ του

1968 Ολυμπιακοί Αγώνες στην πόλη του Μεξικό (Μεξικό)

Ο Αμερικανός άλτης από απόσταση Μπόμπ Μπίμον με τα βίας προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια, έκανε ολυμπιακό ρεκόρ άλματος εις μήκος, πηδώντας σε απόσταση που δεν μπορούσαν να μετρήσουν οι συσκευές των κριτών 8.90. Το ρεκόρ του διατηρείται μέχρι σήμερα.

Getty Images

1976 Ολυμπιακοί Αγώνες Μόντρεαλ

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, η Νάντια Κομανέτσι από τη Ρουμανία, έγινε η πρώτη Ολυμπιονίκης που κατόρθωσε το τέλειο δεκάρι στο άθλημα της γυμναστικής. Στη συνέχεια, το έκανε άλλες έξι φορές για να πάρει τρία χρυσά μετάλλια.

Getty Images

1988 Ολυμπιακοί Αγώνες της Σεούλ

Στον προκαταρκτικό αγώνα, ο Αμερικανός δύτης Γκρεγκ Λουγκάνις χτύπησε το κεφάλι του στον βατήρα κατάδυσης, έπαθε διάσειση και πληγή στο κεφάλι του. Μια μέρα αργότερα, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και παρόλη την περιπέτειά του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Getty Images

1992 Ολυμπιακοί Αγώνες Βαρκελώνης

Οι ΗΠΑ πήγαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης με την “Dream Team” και την θεωρούμενη από πολλούς την καλύτερη ομάδα μπάσκετ αποτελούμενη από τα αστέρια Michael Jordan, Charles Barkley, Magic Johnson, Scottie Pippen, Larry Bird, Karl Malone και Patrick Ewing

Getty Images

Αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα μπάσκετ στην ιστορία των ΗΠΑ, σάρωσε στους αγώνες, όπως ήταν αναμενόμενο.

Getty Images

1992 Ολυμπιακοί Αγώνες Βαρκελώνης

Η ιστορία του Βρετανού σπρίντερ Ντέρεκ Ρέντμοντ είναι συγκινητική: Τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ’88 και επέστρεψε το ’92 αποφασισμένος για μετάλλιο, αλλά ένας τραυματισμός στο μπράτσο του δεν το άφησε να κερδίσει. Ο πατέρας του Τζιμ έσπασε στον κλοιό ασφαλείας για να τον βοηθήσει να περάσει τη γραμμή τερματισμού ούτως ή άλλως.

Getty Images

2000 Ολυμπιακοί Αγώνες Σύδνεϋ

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, η Νότια και Βόρεια Κορέα ενώθηκαν κάτω από μία σημαία για την τελετή έναρξης.

Getty Images

2016 Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο

Ο Μπολτ αγωνίστηκε στους τελευταίους του Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, και έγινε ο πρώτος άνδρας που κέρδισε και τα τρία σπριντ σε τρία ξεχωριστά παιχνίδια: τη σκυταλοδρομία 100μ., 200μ. Και 4Χ100μ. Τερμάτισε με εννέα χρυσά μετάλλια.

Getty Images

2016 Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο

Οι Abbey D’Agostino και Nikki Hamblin τερμάτισαν τελευταίες στον αγώνα 5000 μέτρων το 2016 μετά από σύγκρουση. Η Αμερικανίδα αθλήτρια D’Agostino σταμάτησε για να βοηθήσει τον συναγωνιστριά της για να τερματίσει τον αγώνα. Παρά το τραυματισμένο της γόνατο, ακούστηκε να ενθαρρύνει τον συναγωνιστριά της, “Σήκω, σήκω! Πρέπει να τερματίσουμε! Αυτοί είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρέπει να το τελειώσουμε”

Ian Walton/Getty Images

Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αθλητές έγιναν το παράδειγμα και μας έδωσαν έμπνευση σε όλους όχι μόνο από τις επιδόσεις τους και τα μοναδικά τους κατορθώματα μα κυρίως από το γεγονός ότι είναι πιστοί στα πιστεύω τους, φέρονται με σεβασμό στους αντιπάλους τους και συχνά η ευγενής άμιλλα που τους χαρακτηρίζει είναι κάτι που μας συγκινεί περισσότερο από τα αποτελέσματα και τα μετάλλια. Το ότι έδειξαν στην ώρα της βράβευσής τους τη διαμαρτυρία τους για κάτι που συμβαίνει και δεν τους αρέσει είναι επίσης ένας λόγος για να τους θαυμάζουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 11 εικόνες από τις καλύτερες στιγμές των Ολυμπιακών αγώνων εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα