10+1 μέρη του κόσμου που είναι πολύ πιο όμορφα χιονισμένα

13:14 3/2/2021 - Πηγή: iPop

Είναι μερικά χιονισμένα μέρη, τα οποία δεν μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν χωρίς έστω και μια λεπτή στρώση χιονιού ή που αξίζει να τα επισκεφθείς τον Χειμώνα, όντας χιονισμένα.

Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε ταξίδια, αλλά και να ανακαλύπτουμε τοπία και προορισμούς έστω και διαδικτυακά και μόλις βρήκαμε μερικά χιονισμένα μέρη, τα οποία είναι υπέροχα τις κρύες μέρες του Χειμώνα, πασπαλισμένα με χιόνι. Και μπορεί μερικές φορές να προτιμάμε να ταξιδεύουμε τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, όμως ας μην ξεχνάμε πως και τον Χειμώνα τα τοπία είναι μαγικά.

Πάμε να ανακαλύψουμε αυτά τα 11

υπέροχα, χιονισμένα μέρη!

Εθνικό πάρκο Yosemite, Καλιφόρνια

Μπορεί να είναι πολύ δημοφιλές στους πεζοπόρους και ορειβάτες την Άνοιξη, όμως το Yosemite είναι πιο ήσυχο και ενδιαφέρον τον Χειμώνα. Φημίζεται για τις βουνοπλαγιές από γρανίτη και τους καταρράκτες του, ενώ για όσους λατρεύουν το σνόουμπορντ και το σκι, είναι η απόλυτη εμπειρία άγριας φύσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mountains | Travel | Camping (@uswilderness)

Πάρκο μαϊμούδων Jigokudani, Ναγκάνο, Ιαπωνία

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά είναι πιο όμορφο τους χειμερινούς μήνες. Οι ιαπωνικοί μακάκοι, επίσης γνωστοί ως πίθηκοι του χιονιού, παίζουν στο λευκό τοπίο πριν χαλαρώσουν στα ατμόλουτρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Discovery (@discovery)

Κάστρο Neuschwanstein/ Νοϊσβανστάιν, Βαυαρία, Γερμανία

Αυτό το μέρος είναι σα να έχει βγει από παραμύθι. Λέγεται ότι το κάστρο αυτό με τους υπέροχους πυργίσκους – που μέχρι και το όνομά του δυσκολευόμαστε να προφέρουμε – ήταν η έμπνευση πίσω από το κάστρο της ταινίας “Η ωραία κοιμωμένη” της Disney. Στην πραγματικότητα, βέβαια, πρόκειται για ένα παλάτι του 19ου αιώνα το οποίο βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου, κοντά στο Φύσεν, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, στη Γερμανία. Είναι ένα κάστρο που επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ τον Χειμώνα το τοπίο είναι μοναδικό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schloss Neuschwanstein (@neuschwanstein.castle)

Πάρκο του Ρίτσμοντ, Λονδίνο

Σε περίπου 2.500 στρέμματα, το Richmond Park έχει σχεδόν τριπλάσιο μέγεθος από το Central Park της Νέας Υόρκης, καθιστώντας το την καλύτερη παιδική χαρά του Λονδίνου τις κρύες μέρες του Χειμώνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Secret London (@secret.london)

Klosters, Ελβετία

Πρόκειται για ένα ελβετικό χωριό στο Prättigau, του οποίου το χιονοδρομικό απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα απ’ τη Ζυρίχη, το πιο κοντινό αεροδρόμιο. Τόσο η περιοχή όσο και το χιονοδρομικό είναι υπέροχα τον Χειμώνα με πολλούς celebrities να επιλέγουν να περάσουν εκεί τις διακοπές τους.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

 

 

 

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aly Hofstra (@jellybean.juta)

Central Park, Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι υπέροχη όλο τον χρόνο, όμως υπάρχει ένας λόγος που αναφέρουμε το Central Park σε αυτούς τους προορισμούς. Τον Χειμώνα, όταν χιονίζει, το σκηνικό γίνεται πανέμορφο και το πιο ξεχωριστό που αξίζει να κάνεις εκεί είναι πατινάζ στο παγοδρόμιο Wollman, ένα από τα καλύτερα του κόσμου.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

 

 

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Central Park (@centralparknyc)

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Η επίσκεψη στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της χώρας τον Χειμώνα είναι σα να μπαίνεις σε μια σφαίρα χιονιού. Αξιοθέατα, όπως το ανάκτορο της Αικατερίνης, ο ναός του Σωτήρα του Χυμένου Αίματος και ο παγωμένος ποταμός Νέβα, φαίνονται απλά υπέροχα με το πασπαλισμένο χιόνι.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

 

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Санкт-Петербург | Питер | (@st.petersburg.life)

Καππαδοκία, Τουρκία

Στην καρδιά των ανατολικών πεδιάδων της Τουρκίας, αυτοί οι περίεργοι λόφοι και κωνικοί ογκόλιθοι φαίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακοί στο χιόνι. Μην ξεχνάς πως ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις τη θέα είναι να ανέβεις ψηλά με αερόστατο.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

 

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cappadocia (@cappadocia)

Από το Όσλο μέχρι τις γαλλικές Άλπεις, τα χιονισμένα τοπία δημιουργούν το πιο ονειρικό σκηνικό που έχουμε δει φέτος το Χειμώνα!

Χάιλαντς, Σκωτία

Το Highlands ή Χάιλαντς είναι μια ιστορική περιοχή της Σκωτίας κι εκεί δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από τους παγωμένους περιπάτους μέσα από ένα ατμοσφαιρικό τοπίο με στροφές και απόκρημνες κορυφές.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

 

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Best of Scotland Highlands (@scotlandhighlands__)

Shirakawa-go, Gifu, Ιαπωνία

Εκεί θα δεις εικόνες που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Κάθε χρόνο το χωριό διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις φωτισμού για να φωτίζει τις ασυνήθιστες αγροικίες και τις απότομες στέγες – χτισμένες έτσι λόγω του τεράστιου χιονιού.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shirakawa go 白川郷 (@shirakawa_go)

Λαπωνία

Μα γίνεται να πας στη Λαπωνία και να μην είναι όλα χιονισμένα; Η περιοχή αυτή φημίζεται για τα Χριστούγεννα, όμως όλο τον Χειμώνα το τοπίο είναι μαγικό και χιονισμένο, ενώ μπορείς να το συνδυάσεις με το εξίσου υπέροχο Ροβανιέμι. Σ’ αυτό το σημείο να πούμε ότι η Λαπωνία είναι περιοχή που βρίσκεται στη βόρεια Σκανδιναβία και εκτείνεται σε μέρη της Νορβηγίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και Ρωσίας. Ωστόσο, οι περισσότεροι εννούν την περιοχή αυτή που βρίσκεται στη Φινλανδία.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη All About Lapland (@allaboutlapland)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 10+1 μέρη του κόσμου που είναι πολύ πιο όμορφα χιονισμένα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα