10 καλλιτεχνικές πόλεις του κόσμου για σένα που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την τέχνη

14:32 15/4/2021 - Πηγή: iPop

Θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς την τέχνη; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να ξεκινήσεις να επισκέπτεσαι αυτές τις πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης. Θα τις λατρέψεις.

Πόλεις γεμάτες με τέχνη, όπου κι αν κοιτάξεις. Μουσεία, γλυπτά και έργα τέχνης ακόμα και στους δρόμους, που κρύβουν πίσω τους μια ιστορία. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης, αλλά και για όσους αγαπούν τον πολιτισμό και θέλουν να εντρυφήσουν λίγο παραπάνω στις τέχνες.

Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης;

Παρίσι,
Γαλλία

Με πάνω από 1.000 γκαλερί τέχνης σε όλη την πόλη, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και αξιόλογους προορισμούς για όσους αγαπούν την τέχνη. Από το Λούβρο μέχρι το Μουσείο Orsay, Marmottan-Claude Monet, το πολιτιστικό κέντρο Georges-Pompidou και πολλά, πολλά ακόμη, το Παρίσι δεν είναι απλά η πόλη του έρωτα και του φωτός, αλλά και η Μέκκα του λάτρη της τέχνης. Στη γραφική πλατεία της Μονμάρτρης «Place du Tertre» θα βρεις μέχρι και πλανόδιους ζωγράφους να εκθέτουν τα έργα τους και να ζωγραφίζουν μπροστά σου αυτό που βλέπουν, ακόμα κι εσένα.

Αυτά που πρέπει να ξέρεις πριν επισκεφτείς το Παρίσι!

Pexels Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το Metropolitan Museum of Art (Met) και το MoMA είναι τα πιο γνωστά μουσεία τέχνης στη Νέα Υόρκη, αλλά όχι και τα μόνα. Σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς και τα δύο και να κάτσεις ώρες να θαυμάζεις τα έργα τους, όμως η πόλη φιλοξενεί αμέτρητα μουσεία τέχνης και γκαλερί. Στη γειτονιά Bushwick του Μπρούκλιν θα βρεις μέχρι και street art, αν προτιμάς αυτό το είδος τέχνης.

Pexels Φλωρεντία, Ιταλία

Η πρωτεύουσα της Τοσκάνης δεν είναι κάτι λιγότερο από μια πόλη – μουσείο. Πραγματικά έχει τόσα πολλά να δεις, αν αγαπάς την τέχνη, που όσες μέρες και να μείνεις εκεί θα σου φανούν λίγες. Είναι μια πόλη – ύμνος στην Αναγεννησιακή ομορφιά που δε θα μπορείς να σταματήσεις να εξερευνείς. Ξεκίνα από τον καθεδρικό Duomo που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, συνέχισε στην Galleria dell’Accademia, στη Galleria degli Uffizi, καθώς και στο Centro di Cultura Contemporanea Strozzina. Μην ξεχάσεις τις εκκλησίες της πόλης με τις υπέροχες τοιχογραφίες τους.

Unsplash/ Giuseppe Mondì Βαρκελώνη, Ισπανία

Μια πόλη – όνειρο για όσους αγαπούν την τέχνη του Πικάσο, του Γκαουντί, του Νταλί και του Μιρό. Η Σαγράδα Φαμίλια είναι από μόνη της ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, όμως μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Μουσείο του Πικάσο και το Πάρκο Γκουέλ, αφιερωμένο στο Γκαουντί. Περπατώντας στην πόλη θα βλέπεις γύρω σου υπέροχα γλυπτά, όπως αυτά του Μιρό, ενώ η Γοτθική Συνοικία θα σε κάνει να “χαζέψεις” στα καταλανικά στενά της Βαρκελώνης. Πολλές, ακόμα, γκαλερί σε περιμένουν.

Βαρκελώνη: Η πόλη που θα λατρέψεις από το πρώτο κιόλας λεπτό!

Unsplash/ Daniel Corneschi Βιέννη, Αυστρία

Η πολιτισμένη πρωτεύουσα της Αυστρίας δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Όπερα, συναυλίες, θέατρα, σύγχρονα μουσεία όπως το MuseumsQuartier, παραστάσεις βιεννέζικου βαλς, η Βιέννη έχει ένα σωρό επιλογές για όλα τα γούστα. Επίσης, ρίξε μια ματιά στο μουσείο του Λεοπόλδου, καθώς και στο Ανάκτορο Belvedere.

Unsplash/ Dimitry Anikin Βερολίνο, Γερμανία

Μπορεί να το θυμόμαστε περισσότερο για την ιστορία του, όμως έχει πολλά να δείξει και για την καλλιτεχνική του πλευρά. Πραγματικά πολλά μουσεία που μπορείς να δεις, όπως το Alte Nationalgalerie και το Gemäldegalerie με κλασσικά αριστουργήματα από τον 13ο έως τον 19ο αιώνα και το Neue Nationalgalerie με τη συλλογή της σύγχρονης τέχνης του 20ου αιώνα. Περιπλανήσου στο Friedrichshain για εναλλακτικούς χώρους τέχνης, όπως το East Side Gallery.

Pexels Άμστερνταμ, Ολλανδία

Από τα ηλιοτρόπια του Van Gogh έως το νυχτερινό ρολόι του Rembrandt, αυτή η ολλανδική πόλη προσφέρει πολλά αξιοθέατα σχετικά με την τέχνη. Επισκέψου σίγουρα το Rijksmuseum με πάνω από 8000 έργα τέχνης, από πολλούς διάσημους ζωγράφους όπως είναι ο Rembrandt και ο Vermeer, αλλά μην ξεχάσεις και το μουσείο του Van Gogh.

Pexels Ρώμη, Ιταλία

Τι να πει κανείς για τη Ρώμη; Από το Κολοσσαίο έως τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Βατικανό μπορείς να δεις γύρω σου την τέχνη σε πολλές μορφές της. Μην παραλείψεις τη γκαλερί Borghese, καθώς και το μουσείο Capitol με έργα πολλών ζωγράφων όπως των Caravaggio, Titian, Rubens, and Tintoretto, ενώ στο Εθνικό Μουσείο της Ρώμης θα θαυμάσεις έργα των Cézanne, Monet και Van Gogh.

Pexels Λονδίνο, Αγγλία

Είναι πολλά αυτά που θα δεις σε αυτή την πόλη, εμπνευσμένη σίγουρα από τους Shakespeare, Dickens, Orwell και Eliot. Πριν φύγεις από το Λονδίνο, πρέπει σίγουρα να έχεις επισκεφθεί το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Victoria and Albert.

Eva Dang/UnsplashΟυάσιγκτον, ΗΠΑ

Εκεί βρίσκονται μερικά απ’ τα σπουδαιότερα μουσεία τέχνης των ΗΠΑ. Θα δεις την Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης, την Freer Gallery of Art, το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Smithsonian, αλλά και πολλές γκαλερί και άλλα ακόμα μουσεία που αναδεικνύουν την τέχνη σε κάθε της μορφή, ενώ έχουν και πορτραίτα σημαντικών και επιφανών Αμερικανών, πολιτικών, μουσικών, επιστημόνων.

Pexels

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 10 καλλιτεχνικές πόλεις του κόσμου για σένα που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την τέχνη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
10 καλλιτεχνικές πόλεις του κόσμου για σένα που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την τέχνη,