Ζητούν αποζημιώσεις για τις καταστροφές στα θερμοκήπια

11:47 30/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη συνάντησε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν τα θερμοκήπια και οι καλλιέργειες αγροτών της Κρήτης από τους θυελλώδεις ανέμους. Ο περιφερειάρχης μετέφερε την αγωνία και την ανάγκη στήριξης των αγροτών περιοχών των δήμων Ιεράπετρας, Βιάννου, Σητείας για τις εκτεταμένες καταστροφές που υπέστησαν οι θερμοκηπιακές τους εγκαταστάσεις και η αγροτική παραγωγή.
Ο κ. Αρναουτάκης

με επείγον έγγραφό του προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές. Ανάλογο αίτημα έχουν υποβάλει οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Μανόλης Θραψανιώτης, ενώ την αποζημίωση των αγροτών ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.
Κλιμάκια του ΕΛΓΑ επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές για τις πρώτες επισημάνσεις, ενώ δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς κατατίθενται για 15 ημέρες από την εκδήλωση των φαινομένων. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής του περιφερειακού καταστήματος Κρήτης του ασφαλιστικού φορέα, Νίκος Δασκαλάκης, οι πληγέντες μπορούν υπό προϋποθέσεις να αποζημιωθούν για τις καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ και για τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις από τις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις. Οι περισσότεροι πληγέντες αγρότες, ωστόσο, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές, καθώς δεν έχουν ασφαλίσει τις καλλιέργειές τους στον ΕΛΓΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα