Ζητούν αλλαγή χρήσης από εθνική σε αστική οδό

11:25 12/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συμβολική κατάληψη της παλιάς Εθνικής οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης στην διασταύρωση με την οδό Βόλου προχώρησαν χθες οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, ζητώντας την αλλαγή χρήσης από εθνική σε αστική οδός, με απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων. Στη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής πήραν μέρος, εκπρόσωποι συλλόγων της συνοικίας και φορείς της πόλης, στο σημείο όπου την περασμένη Τετάρτη άφησε την τελευταία της πνοή η 30χρονη ποδηλάτισσα Πωλίνα Τσαπακίδου.

Τρισάγιο τελέστηκε στο σημείο
του δυστυχήματος

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας το μέλος της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου ο κ. Αργύρης Γκρίμπας τόνισε ότι «για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα παύουμε να παρακαλούμε. Πλέον απαιτούμε να αλλάξει χρήση η οδός Βόλου από εθνική σε αστική οδός , με απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων. Να γίνει σύνδεση από τον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ με την οδός Βόλου στο ύψος του Μελισοχωρίου, ώστε να σταματήσουν τα βαρέα οχήματα να περνούν από τον συγκεκριμένο δρόμο εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους της συνοικίας και κυρίως για τα μικρά παιδιά που πηγαινοέρχονται στα σχολεία, διασχίζοντας καθημερινά κάθετα την οδός Βόλου. Εμείς θα καταθέσουμε σχετικό υπόμνημα στον Δήμο Λαρισαίων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ελπίζοντας να δοθεί άμεσα λύση και να πάψουμε να θρηνούμε θύματα».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Δημήτρης Μαβίδης δήλωσε ότι « Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων έχει δρομολογήσει τη σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των εθνικών οδών Λάρισας –Βόλου και παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης. Επίσης ο Δήμος Λαρισαίων σχεδιάζει νέα κυκλοφοριακά μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων της συνοικίας Αγίου Γεωργίου που δεν αφορούν μόνο στην οδό Βόλου αλλά και τα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία που υπάρχουν στην περιοχή.

The post Ζητούν αλλαγή χρήσης από εθνική σε αστική οδό appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα