Ζήτησε ενημέρωση για την κατάργηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι

09:03 17/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά ερωτημάτων  προς τη Δημοτική Αρχή  απεύθυνε  στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, η Δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ» όπως  και την πρόταση για τη δημιουργία της Μόνιμης Επιτροπής Διαβούλευσης Σάμου (Forum Σάμου) που θα ασχολείται με προβλήματα του νησιού.

Σε σχετική ερώτηση   για την κατάργηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ποιες είναι οι επιπτώσεις σε έργα του Δήμου, η απάντηση από την υπεύθυνη προγραμματισμού του Δήμου Αν. Σάμου, έργα προϋπολογισμού άνω των 8,5 εκ. ευρώ, βρίσκονται στον αέρα και αναζητούν εκ νέου χρηματοδότηση. 

Μεταξύ αυτών είναι:

Η θωράκιση του καταθλιπτικού αγωγού (με την προτεινόμενη μελέτη του αυτοφερόμενου αγωγού-κοινώς «κάλτσα» για τα 3300 μέτρα) για την επιτέλους λειτουργία του βιολογικού της πόλεως Σάμου, ύψους 1,7 εκ. € Η αναβάθμιση της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Χώρας (ΜΕΛ), ύψους 2 εκ. € Η σύνδεση με αγωγό των λυμάτων Μυτιληνιών με τη ΜΕΛ Χώρας, ύψους 1,5 εκ. € Η κατασκευή δευτερευόντων δικτύων (ακαθάρτων & όμβριων) της κοινότητας Βαθέος, ύψους 3,5 εκ. €  

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκος Ζάχαρης   εστίασε κυρίως στις δραματικά αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν  από τις καθυστερήσεις υλοποίησης, ιδιαίτερα για την πρωτεύουσα της Σάμου, σε ένα έργο όπως ο βιολογικός, που καρκινοβατεί για 30 χρόνια και δεν λέει να τελειώσει. 

«Από τον Σεπτέμβριο, με ομόφωνες αποφάσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου ήταν η υποβολή πρότασης για το συγκεκριμένο έργο και ελπίζαμε ότι φέτος το  καλοκαίρι θα είχε ολοκληρωθεί.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάργηση του χρηματοδοτικού προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τις αρνητικές εξελίξεις σε ζωτικά έργα του Δήμου μας τόνισε με έμφαση στην συνεδρίαση.

 

The post Ζήτησε ενημέρωση για την κατάργηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα