Ζάκυνθος: Τήρηση νομιμότητας για τους κοινόχρηστους χώρους ζητά η επιτροπή διαβούλευσης

12:18 23/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σκοπό τη διευθέτηση των παραχωρήσεων σε επαγγελματίες και γενικότερα τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη του νησιού και ευρύτερα στο δήμο κατατέθηκαν προτάσεις για τροποποίηση της κανονιστικής στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου Ζακύνθου.

Όπως επεσήμανε ο υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, κ. Τουρκάκης, επειδή κατά την τελευταία 20ετία λήφθηκαν αποφάσεις δημοτικών και τοπικών συμβουλίων και δημάρχων που επιχειρούσαν τον καθορισμό πεζοδρόμων οι οποίες κρίθηκαν παράνομες, κρίθηκε σκόπιμο -προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα αλλά και η ισονομία

προς όλους τους επιχειρηματίες- κατ’ αρχήν να καθοριστεί το πλάτος των πεζοδρομίων σε δρόμους που πρόκειται να γίνουν παραχωρήσεις.

Επίσης, όπως ανέφερε, έχουν γίνει συνολικά περίπου 100 παραχωρήσεις προς επαγγελματίες στην πόλη με τις περισσότερες από το ύψος της περιοχής των Αγίων Σαράντα μέχρι την πλατεία Σολωμού. Για το τελευταίο σημείο προτάθηκε να μη γίνονται κατασκευές τύπου πέργκολας αλλά να τοποθετούνται ομπρέλες χρώματος μπεζ καθώς και η οποιαδήποτε παραχώρηση να έχει την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, του συμβουλίου αρχιτεκτονικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής πριν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή των 2.506 τ.μ. της λεωφόρου Δημοκρατίας προτάθηκε η κάλυψη των κοινοχρήστων χώρων να αφορά σε 770 τ.μ. ποσοστό περίπου 30,64% και το υπόλοιπο ποσοστό να είναι ελεύθεροι χώροι. Να σημειωθεί ότι, η επιτροπή διαβούλευσης έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν θα κατατεθούν στην επιτροπή ποιότητας ζωής, με την τελική απόφαση για την τροποποίηση της κανονιστικής να λαμβάνεται από το δημοτικό συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα