Ζάκυνθος: Συνεργασία Δήμου – «ProZante» για ανάπτυξη

15:22 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ανάπτυξη και η χρηματοδότηση του νησιού από κονδύλια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης μεταξύ του Δημάρχου Ζακύνθου, Παύλου Κολοκοτσά, και μελών του Συλλόγου «ProZante», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή.

Όπως ανέφερε ο κ.Άγγελος Αγαλιανός (κοινωνιολόγος εκπαίδευσης, εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού), ο νέος Σύλλογος έχει 20 ιδρυτικά μέλη και όλοι είναι Ζακυνθινοί επιστήμονες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά διατηρούν στενή επαφή με το νησί και η πρωτοβουλία τους έχει καθαρά υποστηρικτικό χαρακτήρα για την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη Ζάκυνθο, δίχως να έχει σχέση με πολιτική ή κομματική κίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγαλιανός παρέδωσε αναπτυξιακή πρόταση, η οποία αποτελείται από 13 θεματικά κεφάλαια και περιλαμβάνει: Α) Προτάσεις για συγκεκριμένα έργα, στρατηγικές δράσεις και αναπτυξιακούς στόχους για τη Ζάκυνθο. Β) Παραδείγματα εφαρμογής και δοκιμασμένων πρακτικών από τη διεθνή εμπειρία. Γ) Πληροφορίες για πιθανές πηγές χρηματοδότησης των προτεινόμενων δράσεων, κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους. Ο Δήμαρχος αποδέχθηκε με ικανοποίηση αυτή την πρωτοβουλία και συνεχάρη τους Ζακυνθινούς επιστήμονες για την αγάπη που έχουν προς τον τόπο τους, ενώ τους διαβεβαίωσε πως η συνεργασία θα είναι συνεχής.

Στη σύσκεψη εκτός από τον Δήμαρχο και τον κ.Αγαλιανό, συμμετείχαν οι: Διονύσης Τσαγκρής (οικονομολόγος, εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης), Μαγδαληνή Καραγιώργη (νομικός, εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Προϋπολογισμού), Ιωσήφ Πετρόπουλος (μηχανολόγος μηχανικός, εργάζεται στη Γαλλική εταιρεία «Jeumont Electric»), Άννα Μεϊντάνη (ΟΤΔ Ιόνιος Αναπτυξιακή), Μανώλης Δαμίγος (ΟΤΔ Ιόνιος Αναπτυξιακή), Διονύσης Ραλλάτος (Ιόνιος Αναπτυξιακή), Παναγιώτης Λυκουργιώτης (Ειδικός Σύμβουλος ΤΠΕ ΕΣΠΑ Δήμου Ζακύνθου), Νίκος Τσίπηρας (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου) και Σπύρος Μίχος (Γενικός Γραμματέας Δήμου Ζακύνθου).

Να σημειωθεί ότι συμφωνήθηκε ένα μέλος του «ProZante» να συμμετέχει στην Ιόνιο Αναπτυξιακή, ώστε να υπάρχει άμεση επαφή και δίαυλος επικοινωνίας με προφανή στόχο την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα