Ζάκυνθος: Συνάντηση Π.Κολοκοτσά – Κ.Κυριακόπουλου

15:04 9/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Δήμο Ζακύνθου-με τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, ο οποίος είναι συντονιστής επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, είχε ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των δασικών εκτάσεων από τις πυρκαγιές.

Παρουσία του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου Δημήτριου Πατράκη, του πρώην Διοικητή Ανδρέα Στεμπίλη, και του Επιπυραγού και υπασπιστή του Υποστράτηγου Θεόδωρου Φιλιππόπουλου, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος είναι στη διάθεση της Πυροσβεστικής

για να προσφέρει βοήθεια και τόνισε πως θα έχει υδροφόρες και μηχάνημα (JCB) για να παρεμβαίνουν όπου απαιτείται.

Στη συνέχεια ο κ. Κολοκοτσάς υπογράμμισε πως ο Δήμος προσπαθεί να συντηρήσει δασικούς δρόμους, ώστε να είναι εφικτή η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων, όμως το τελευταίο διάστημα αυτό δεν μπορεί να γίνει, δεδομένου ότι η Δασική Υπηρεσία ζητά μελέτες.

Ο Υποστράτηγος τόνισε πως αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και πρότεινε να προγραμματιστεί σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση της Πάτρας, ώστε να τεθεί επί τάπητος και να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς, ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων Κώστας Κόκλας, ο Αντιδήμαρχος Αλυκών Νίκος Πέττας, ο Αντιδήμαρχος Λαγανά Νικήτας Θεοδόσης, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας, ο οποίος από την πλευρά του έθεσε το ζήτημα με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, σημειώνοντας πως πέρυσι διαπιστώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στην επέμβασή τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριακόπουλος υποστήριξε πως η περσινή χρονιά πήγε καλά για την Πυροσβεστική, αφού παρά τις πολυάριθμες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, εντούτοις προστατεύτηκαν πλήρως οι ανθρώπινες ζωές.

The post Ζάκυνθος: Συνάντηση Π.Κολοκοτσά – Κ.Κυριακόπουλου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα