Ζάκυνθος: «Πισωγύρισμα» της ενδιάμεσης λύσης σε Γαλάρο ή Ορθονιές;

09:58 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε «θολό τοπίο» εξακολουθεί να βρίσκεται η χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης διαχείρισης απορριμμάτων από τη δημοτική αρχή, με τις ημερομηνίες, ωστόσο, για διευθέτηση του προβλήματος -μετά και την τελευταία σύσκεψη σε κυβερνητικό επίπεδο- να είναι ασφυκτικά πιεστικές. Μιλώντας εχθές στην ΕΡΤ Ζακύνθου ο κ. Ανδρέας Κλαυδιανός, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής παραγωγικών τάξεων και επιστημονικών φορών που έχει συγκροτηθεί για τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων στα προβλήματα των σκουπιδιών και των κλειστών χειρουργείων, υποστήριξε ότι, στη

συνάντηση που είχαν μέλη της επιτροπής την προηγούμενη Δευτέρα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ν.Τσίπηρα και τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, Β.Μυλωνά, ενημερώθηκαν πως εντός της εβδομάδας θα υπογραφεί η σύμβαση παραλαβής του εξοπλισμού της ενδιάμεσης λύσης, στην οποία θα αναφέρεται και ο τόπος εγκατάστασής της. Σε ερώτηση των μελών της επιτροπής ποιος είναι αυτός ο χώρος, η απάντηση που τους δόθηκε -όπως είπε ο κ.Κλαυδιανός- είναι ένας από τους δύο αδειοδοτημένους, δηλαδή, Ορθονιές και Γαλάρο.

Εάν όντως, τελικά, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται σε επιλογή χώρου σε μια εκ των δύο περιοχών η υπόθεση περιπλέκεται με αμφίβολες, μάλιστα, εξελίξεις, δεδομένου ότι, όταν είχε γίνει συζήτηση κατά το πρόσφατο προηγούμενο χρονικό διάστημα για χωροθέτηση σε Ορθονιές και Γαλάρο, ο δήμος είχε υποχωρήσει αποσύροντας τις σχετικές προτάσεις, μετά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και όχι μόνο. Να υπενθυμίσουμε ότι, ακόμη και ο αναπλ. δήμαρχος Αντ.Αντίοχος-Μπαλιακράς για τη δεύτερη περίπτωση είχε πει ότι, στον προτεινόμενο δημοτικό χώρο δεν θα γινόταν εγκατάσταση της ενδιάμεσης λύσης αλλά εμφιαλωτήριο νερού ή σκοπευτήριο.

Όπως τόνισε ο κ.Κλαυδιανός, ο δήμος, δυστυχώς, δύο χρόνια ακολουθεί για το συγκεκριμένο θέμα τακτική συζητήσεων στα κρυφά και κινήσεων της τελευταίας στιγμής, αντί, να κινείται προς την κατεύθυνση συζήτησης και ενημέρωσης των κατοίκων για τους τρόπους διασφάλισης σωστής λειτουργίας της εν λόγω μονάδας, προκειμένου να εξασφαλιστεί κοινωνική συναίνεση και αποδοχή της λειτουργίας της στην περιοχή τους. Αποτέλεσμα αυτής της λάθος τακτικής, όπως είπε, είναι «να έχουν κάψει όλες τις λύσεις που υπήρχαν».

Τέλος, ο κ. Κλαυδιανός, επεσήμανε ότι, η μαζική συμμετοχή στη νέα πανζακυνθινή κινητοποίηση-απεργία που διοργανώνεται την Τετάρτη 15 Μαρτίου θα συμβάλλει σημαντικά στην άσκηση πίεσης προς τους αρμόδιους, ώστε να εξευρεθούν άμεσα λύσεις για το πρόβλημα των απορριμμάτων αλλά και των κλειστών χειρουργείων.

Ρεπορτάζ : Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Αναζητήσεις
ζακυνθος νεα ερτ
Τυχαία Θέματα