Ζάκυνθος: Ο εορτασμός των Θεοφανείων

15:50 5/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρόγραμμα της εορτής των Θεοφανείων και της τελετής καταδύσεως του τιμίου σταυρού ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, το οποίο έχει ως εξής:
«Την Παρασκευή 5η Ιανουαρίου 2018, παραμονή της Εορτής των Θεοφανείων, ώρα 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, η Ακολουθία του Όρθρου των Θεοφανείων.

Μετά το τέλος του Όρθρου, ώρα 8 το βράδυ, ο Σεβ.

Μητροπολίτης συνοδευόμενος από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και το Λαό, θα μεταβεί επίσημα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα ψαλούν, κατά το ζακυνθινό έθιμο, τα «Φώτα» από την Χορωδία «Ζακυνθινό Εκκλησιαστικό Αναλόγιο «Θεόδωρος Κουρκουμέλης-Κοθρής«», υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Μαρίνου.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης θα απευθύνει επίκαιρη ομιλία στον Λαό.

Το Σάββατο 6η Ιανουαρίου 2018, Εορτή των Θεοφανείων, ώρα 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και ακολούθως η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Στην συνέχεια, κατά τις 11.15 το πρωί, θα ξεκινήσει Λιτανεία από τον Μητροπολιτικό Ναό προς την κεντρική αποβάθρα, όπου θα γίνει η τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και του Αγιασμού των Υδάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα