Ν.Δημόπουλος-Μητσάκης: Παραβίαση υπουργικής απόφασης για νησίδα Αγ.Σώστη

14:57 31/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παραβίαση της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε το 1987 και είχε κηρύξει την νησίδα του Αγ. Σώστη στον κόλπο του Λαγανά στη Ζάκυνθο, ως δημόσια και δασική στο σύνολο της, από υπαλλήλους που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, κατήγγειλε ο νομικός Νίκος Δημόπουλος-Μητσάκης, με αφορμή, όπως είπε, την αφαίρεση 100 με 200 τμ, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως μη δημόσια και δασικά από υπάλληλο του δασαρχείου, επιτρέποντας να δίνονται άδειες από το δήμο για επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο με την ανοχή της δασικής υπηρεσίας, η οποία έχει την υποχρέωση να την μεταχειρίζεται

και να την προστατεύει ως δημόσια και δασική.

Ακόμη και το δ.σ του ΕΘΠΖ έχει καταρχήν γνωμοδοτήσει θετικά όπως είπε ο κ. Δημόπουλος-Μητσάκης, υπέρ της λειτουργίας επιχείρησης στη νησίδα, αναγνωρίζοντας το έννομο συμφέρον του ιδιώτη έναντι του δημοσίου, δημιουργώντας, όμως, ένα κακό περιβαλλοντικό προηγούμενο.

Οι δηλώσεις του κ. Δημόπουλου-Μητσάκη, έγιναν μετά την απόρριψη της προσφυγής που έκανε στην τεχνική επιτροπή αντιρρήσεων το δασαρχείου, ζητώντας να μη θεωρείται ως πράξη χαρακτηρισμού η εξαίρεση του δασικού χαραχτήρα των 200 τμ περίπου της νησίδας, προκειμένου να μην νομιμοποιούνται οι όποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες από δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες Το δημόσιο, με την υπουργική απόφαση διεκδικεί όλη την έκταση ως δική του ενώ οι υπάλληλοι της πολιτείας την περικόπτουν, υπογράμμισε ο κ. Νίκος Δημόπουλος-Μητσάκης.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα