Ζάκυνθος-Λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολιμών: Μετά από 10 χρόνια ολοκληρώνεται η μελέτη

14:12 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεταξύ των πρόσφατων επαφών του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου στην Αθήνα, ήταν και αυτή που είχε με τον μελετητή του λιμανιού Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου.

Πρόκειται για ένα ακόμα έργο το οποίο έχει περάσει από «σαράντα κύματα», αφού, όπως τονίζει και η Π.Ι.Ν., η συγκεκριμένη μελέτη ανατέθηκε τον Απρίλιο του 2005 και επί 10 χρόνια παραμένει ανολοκλήρωτη με συνέπεια να καθυστερεί η πραγματοποίηση των απαραίτητων έργων στο λιμάνι, το οποίο συνδέει τη Ζάκυνθο με την Κεφαλονιά. «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ανέλαβε την εξόφληση των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει έναντι του μελετητή και προχωρά στην ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, τον έλεγχο ευστάθειας θεμελίωσης λιμενικών έργων και τα τεύχη δημοπράτησης», ενημερώνει ο Περιφερειάρχης. Όπως προσθέτει ο κ.Γαλιατσάτος, με την ολοκλήρωση της μελέτης θα προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα, ώστε να αρθούν οι δυσλειτουργίες που ταλανίζουν επισκέπτες και χρήστες του λιμανιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα