Ζάκυνθος: Η ΤΕ ΚΚΕ για εργαζόμενους – ξενοδόχους – λύματα

13:14 6/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

ΚΚΕ- ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ανάπτυξη, κέρδη για τους ξενοδόχους.
Εξαντλητικά ωράρια για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και βοθρολύματα για το λαό της Ζακύνθου.
Αρχές καλοκαιριού είχε ξεσπάσει το θέμα , στην περιοχή του Πλάνου, με το αποχετευτικό που δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής λόγω της απότομης αύξησης των ξενοδοχειακών μονάδων, με αποτέλεσμα τα λύματα να βγαίνουν από τα φρεάτια στους δρόμους.

Τώρα, εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν, πολλοί κάτοικοι του νησιού αποφεύγουν να πηγαίνουν για μπάνιο στην εν λόγω

περιοχή, ενώ πολλές είναι οι μαρτυρίες για λύματα που επιπλέουν στην θάλασσα. Ο “θόρυβος” που δημιουργήθηκε επειδή αφαίρεσαν τις γαλάζιες σημαίες από τις παραλίες, είναι επειδή χαλάει τη “μόστρα” ενός τουριστικού νησιού με πολυτελή ξενοδοχεία και λάμψη.
Αυτή η πολυτέλεια και η λάμψη πατάει στους εργαζόμενους στον επισιτισμό τουρισμό.
Στις καμαριέρες, στα γκαρσόνια, σε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν με πενιχρούς μισθούς, εξαντλητικά ωράρια που φτάνουν σε σημείο λιποθυμίας, σε τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, σε ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και πολλά άλλα που ζουν στο πετσί τους καθημερινά οι εργαζόμενοι. Ενώ το δικαίωμα για διακοπές ούτε να το σκεφτούν δεν τολμούν αφού δεν τους το επιτρέπουν τα οικονομικά τους.

Άρα η ανάπτυξη δεν είναι για όλους

Ακριβώς αυτή την ανάπτυξη στηρίζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η αναρχία στην οικοδόμηση τουριστικών μονάδων, με γνώμονα την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, χωρίς υποδομές, χωρίς να παίρνει υπόψη τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, είναι χαρακτηριστικό αυτού του σάπιου συστήματος που δεν έχει να δώσει τίποτα στους εργαζόμενους.

Ο μόνος που μπορεί να βάλει εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι ο οργανωμένος λαός.
Οι εργάτες, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες να κάνουν τη δική τους συμμαχία, μέσα από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, να απαιτήσουν, με όρους κινήματος, να σταματήσει αυτό το αίσχος που γίνεται στο νησί μας!
Καλούμε το ζακυνθινό λαό να βγάλει τα πολιτικά του συμπεράσματα, να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που τον κοροϊδεύουν τόσα χρόνια. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ), η ναζιστική ΧΑ. Είναι κόμματα της αστικής τάξης, της τάξης που ξεζουμίζει το λαό και ζει παρασιτικά εις βάρος του.

Η εργατική τάξη, με τα σύμμαχα στρώματα, έχει συμφέρον να παλέψει για τη δική της λαϊκή εξουσία και οικονομία, το Σοσιαλισμό.

Ζάκυνθος – Αύγουστος 2018

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα