Ζάκυνθος-Εξώδικο ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΖ για χρέη

16:12 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιμέτωπη με ένα ακόμα εξώδικο από τη ΔΕΗ, βρίσκεται η ΔΕΥΑΖ, για τη μη εξόφληση των οφειλών της, οι οποίες ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ και αφορούν στην ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων της δημοτικής επιχείρησης. Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στην ΕΡΤ Ζακύνθου, του προέδρου της ΔΕΥΑΖ, Άκη Κοντονή, η ΔΕΗ δεν μπορεί, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να διακόψει

την ηλεκτροδότηση, δεδομένου ότι υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση.

Όπως διευκρίνισε, αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται διακανονισμός μεταξύ ΔΕΥΑΖ και ΔΕΗ, αφού, δεν έγιναν δεκτές από τη δημόσια επιχείρηση, οι προτάσεις της δημοτικής επιχείρησης για τον τρόπο εξόφλησης του υπέρογκου χρέους της. Το όλο θέμα θα επανεξεταστεί, επισήμανε ο κ.Κοντονής, αναφέροντας με δραματικούς τόνους, τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΥΑΖ, με αβέβαιο, όπως είπε, το μέλλον της, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο 2 εκατ.200χιλ.ευρώ, είναι οι βεβαιωμένες στη ΔΟΥ, οφειλές των καταναλωτών από απλήρωτους λογαριασμούς νερού.
Εκτός του συγκεκριμένου ποσού, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, με μια πρόχειρη εκτίμηση, υπάρχει ακόμα μια πολύ μεγάλη οφειλή, από τους καταναλωτές προς τη δημοτική επιχείρηση, η οποία αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, το 56% αντιστοιχεί σε απλήρωτους οικιακούς λογαριασμούς και το υπόλοιπο 44% αφορά σε μικρές και μεγάλες-κάθε είδους-επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα