Ζάκυνθος: H απελευθέρωση της θαλάσσιας χελώνας «Hannah»

15:51 15/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, η «Hannah», μια θαλάσσια χελώνα που είχε βρεθεί στον κόλπο του Λαγανά επέστρεψε στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους. Η «Hannah», θηλυκή ενήλικη θαλάσσια χελώνα 52 κιλών, με μήκος καβουκιού 74 εκ., βρέθηκε τραυματισμένη στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου, τον Ιούνιο του 2016, όπως ενημερώνει ο φορέας διαχείρισης του βιοτόπου.

Έτσι, μεταφέρθηκε, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων χελωνών, που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής. Μετά από θεραπεία δύο μηνών και την φροντίδα του προσωπικού και των Εθελοντών, που συμπεριλάμβανε

φαρμακευτική αγωγή και κτηνιατρική περίθαλψη, ανέκαμψε πλήρως.
Η «Hannah» έφτασε στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, με πτήση που ήταν ευγενική προσφορά από την Aegean Airlines και μεταφέρθηκε για την απελευθέρωση της στην παραλία του Κόλπου του Λαγανά, μπροστά από το Zante Beach Hotel.
Περισσότεροι από 400 επισκέπτες παρακολούθησαν το εντυπωσιακό αυτό ζώο να επιστρέφει εκεί που ανήκει και να συνεχίζει το υπόλοιπο ταξίδι της ζωής της.
Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου κάλεσαν το κοινό να λάβει μέρος στην εκδήλωση και να έχει την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσει το πιο διάσημο ζώο της Ζακύνθου, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί για την προστασία και διατήρηση των φυσικών οικοτόπων του νησιού που στηρίζεται στη συνδυασμένη προσπάθεια όλων των μελών της κοινωνίας.
Η Hannah, όπως και οι άλλες θαλάσσιες χελώνες που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι για να γεννήσουν στη Ζάκυνθο, τώρα ταξιδεύει σε άλλα μέρη της Μεσογείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα