Ζ. Μάκρη: Προχωρούν οι διαδικασίες ανέγερσης και ανακατασκευής σχολείων

00:17 9/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοστολογείται, σύντομα θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης ύψους 2,5 ευρώ, για την ανακατασκευή του ενός εκ των διδύμων σχολείων του ΓΕΛ Αλμυρού, όπως ενημέρωσε την υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», Θ. Γιάνναρης.

Για το ζήτημα της προσθήκης στην σχολική μονάδα Γυμνασίου και Λυκείου της Σκιάθου, όπως και για την ανέγερση  νέου  σχολικού κτιρίου σε οικόπεδο του Δήμου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΚΤΥΠ Α.Ε. θεωρούν

ότι η ωριμότητα των έργων αυτών είναι ικανοποιητική και συνεπώς η εκπόνηση των μελετών τους μπορεί να ξεκινήσει αμέσως. Για την περίπτωση όμως της ανέγερσης του νέου σχολικού κτιρίου (Γυμνασίου -Λυκείου), απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπόδειξη από τον Δήμο συγκεκριμένου και κατάλληλου οικοπέδου.

Για την αποκατάσταση της στέγης του Κ.Υ. Ζαγοράς, ο κ. Γιάνναρης είπε ότι η αυτοψία ολοκληρώθηκε με την αποστολή ενός κλιμακίου μηχανικών στις 28 Δεκεμβρίου 2020 στην Ζαγορά, το οποίο και άντλησε τις επιπλέον πληροφορίες με τις οποίες θα  εμπλουτισθεί, θα αναθεωρηθεί και βελτιωθεί η υπάρχουσα μελέτη, η οποία και άρχισε να εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΚΤΥΠ Α.Ε.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα