«Υποβρύχια συνάντηση με την ιστορία»- Αφιέρωμα της D. Welle στην Αλόννησο

14:50 29/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξενάγηση στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο υπόσχεται στους τηλεθεατές του το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο της Deutsche Welle, που σε συνεννόηση με τον δήμο Αλοννήσου, παρουσιάζει αφιέρωμα μέσα από την επιτυχημένη καθιερωμένη εκπομπή Euromaxx. Το διάσημο ναυάγιο των χιλιάδων αμφορέων του 5ου αι. π.Χ. στην Περιστέρα Αλοννήσου, πρωταγωνιστεί στο βίντεο, από την κάμερα οικογένειας Γάλλων αυτοδυτών που επέλεξαν

το ελληνικό καλοκαίρι.

«Έχουμε βουτήξει παντού στον κόσμο, στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Εδώ όμως ζεις κάτι μοναδικό, βιώνεις την ιστορία χιλιάδων ετών» δήλωσε στην κάμερα ένας εκ των Γάλλων.

Στο βίντεο συμμετείχε και ο δήμαρχος της Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης ο οποίος καταδύεται συχνά με τουρίστες. «Ως κάτοικος της Αλοννήσου λοιπόν, θεωρούσα αδιανόητο να έχω δίπλα μου ένα μοναδικό θησαυρό του κόσμου και να μην μπορώ να τον επισκεφτώ, ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο κ. Βαφίνης.

Στην εκπομπή τονίζεται, πως η πρόσκληση στον βυθό του ελληνικού νησιού απευθύνεται και σε όλους τους επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα, χωρίς καν να βραχούν.

Πηγή:Deutsche Welle

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα