Αλ. Τσίπρας: Δεν θα αποδράσουμε από τις ευθύνες μας (video)

12:00 27/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αν. Αττική, ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου- και κάλεσε τα μέλη του να την αναλάβουν και εκείνοι «όσο βαρύ κι αν είναι». «Εμείς δε θα επιχειρήσουμε ποτέ να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης είπε ότι δεν θα ακολουθήσει μια πολεμική που εκμεταλλεύεται την οδύνη και

οδηγεί στη συσκότιση της αλήθειας εν ονόματι μιας μακάβριας κομματικής σκοπιμότητας. Είπε επίσης ότι «οι αποκεφαλισμοί, την ώρα της μάχης, που είχαν γίνει κανόνας σε προηγούμενες τραγωδίες, δεν αποτελούν πράξη πολιτικής γενναιότητας, αλλά πολιτικής δειλίας» και τόνισε ότι «αφού και η τελευταία εστία κινδύνου εκλείψει, τότε θα υπάρξει η ψύχραιμη αποτίμηση, και πιθανή απόδοση ευθυνών».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου, που θα αντιμετωπίζει τις οικιστικές στρεβλώσεις δεκαετιών, καλώντας τους πάντες να συνδράμουν στην προσπάθεια: «Αν χρειαστεί να «σπάσουμε αβγά», να δουλέψουν μπουλντόζες, να υπάρξει σύγκρουση, ας γίνει» σημείωσε. Παράλληλα ανακοίνωσε την αναμόρφωση και αναβάθμιση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και κάλεσε όλους τους υπουργούς να είναι σε εγρήγορση ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν να ανακόψει την πορεία της χώρας προς τον εθνικό στόχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα