Υπογράφηκε η σύμβαση για τους πρόσφυγες στην Κρήτη

19:48 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπογράφηκε σήμερα στο δημαρχείο Ηρακλείου η προγραμματική σύμβαση, ανάμεσα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τους τοπικούς φορείς, για το πρόγραμμα στέγασης φιλοξενίας και υποστηρικτικής λειτουργίας της δομής, στην Κρήτη, με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, να δηλώνει ότι, «χωρίς την ανοιχτή καρδιά και το ανοιχτό μυαλό των Κρητικών δεν θα περπατούσε αυτό το εγχείρημα».

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αφορά στην ενοικίαση

125 σπιτιών σε επίπεδο Κρήτης και στις δομές αναμένεται να απασχοληθούν 45 με 50 άτομα. Ήδη έχουν βρεθεί 26 σπίτια και θα υπογράφουν τα πρώτα συμβόλαια. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.760.000 ευρώ.
Στη σύμπραξη μετέχουν η Αναπτυξιακή Πλοηγός Ηρακλείου, ΑΚΟΜΜ από το Ρέθυμνο, η Αναπτυξιακή Λασιθίου και η σύμπραξη Χανίων ενώ την ευθύνη για την υλοποίηση και το συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου.
Στην υπογραφή της σύμπραξης παραβρέθηκαν ακόμη, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας, Φιλίπ Ντε Κλερκ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, καθώς και ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.
Αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας του Γραφείου Ασύλου, που έχει καθυστερήσει σημαντικά, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί, ενώ σημείωσε ότι χωρίς να δεσμεύεται το ζήτημα θα λυθεί σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα