Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ. με τον ΕΟΤ

00:04 3/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδική σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Εργαστηρίου Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού, με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ολοκληρώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της προέδρου του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου και του

Θεόδωρου Μεταξά, αναπληρωτή καθηγητή του ΤΟΕ, μέλος του εργαστηρίου και διευθυντή του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών, “Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού”.

Η συνεργασία αυτή των δύο φορέων συντελεί – όπως αναφέρεται – “στην άντληση δεδομένων μέσω διεξαγωγής σύγχρονων και αναλυτικών ερευνών και στη διαμόρφωση κατάλληλων δράσεων προώθησης του Ελληνικού τουρισμού, αναμένεται να είναι αμοιβαία ωφέλιμη, συμβάλλοντας στην προβολή της χώρας και στον εμπλουτισμό της εμπειρίας που αποκομίζει ο επισκέπτης”.

Η πρόεδρος, στην επίσημη ανακοίνωση τόνισε – μεταξύ άλλων – πως “η ανάπτυξη συνεργειών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που δύνανται να συμβάλλουν δημιουργικά στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, αποτελεί βασική παράμετρο της στρατηγικής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Ειδικότερα, για την προβολή της χώρας ως διεθνούς πολιτιστικού προορισμού με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ισχυρή δυναμική, προκρίνεται η συνεργασία με φορείς που με την δράση τους συμβάλλουν στην ανάδειξη της οικονομικής συνεισφοράς του τουρισμού και στην αλληλεπίδραση με την τοπική οικονομία”.

Ο κ. Μεταξάς επισήμανε πως η υπογραφή του μνημονίου, “έρχεται να ικανοποιήσει τρεις διαστάσεις. Πρώτον, την ανάγκη για μια ουσιαστική και στρατηγικά σχεδιασμένη προσέγγιση στην τουριστική ανάπτυξη σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, μέσα από την έρευνα και τον σχεδιασμό συγκεκριμένων αναπτυξιακών πολιτικών. Δεύτερον από την ενίσχυση της διαδικασίας εξωστρέφειας και της σύναψης εθνικών και διεθνών συνεργασιών, τόσο του Π.Θ. όσο και του ΤΟΕ αλλά και του εργαστηρίου Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού. Τρίτον, για την υποστήριξη του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού’, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του και βρίσκεται στον 7ο χρόνο μιας πολύ επιτυχημένης πορείας”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα