Υπό κράτηση για δωροδοκία ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας

08:35 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλουκάγιεφ βρίσκεται υπό κράτηση διότι φέρεται να δωροδοκήθηκε με 2 εκατομμύρια δολάρια για να δώσει θετική εκτίμηση στην εξαγορά από την πετρελαϊκή/strong> εταιρεία Rosneft του 50% των μετοχών της Bashneft, του ίδιου κλάδου, δήλωσε η Επιτροπή Ερευνών στη Μόσχα.

Η Επιτροπή, που υπάγεται άμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες θα απαγγελθούν σύντομα.

Ο υπουργός ήταν υπεύθυνος για το τεράστιο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης

της ρωσικής κυβέρνησης και είναι ο πιό υψηλόβαθμος κυβερνητικός που έχει συλληφθεί στη Ρωσία μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 1991.

Η Rosneft, που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, πλήρωσε 300 δισεκατομμύρια ρούβλια (5 δις δολάρια/4,64 δις ευρώ) τον Οκτώβριο για την συναλλαγή.

Η συμφωνία έκλεισε στις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik. Η Rosneft εξαγόρασε το τμήμα μετοχών της Bashneft που ανήκει στο ρωσικό δημόσιο, και μετέφερε περίπου 5,2 δις δολάρια στον προϋπολογισμό του ρωσικού κράτους.

Ο Ουλουκάγιεφ είχε δηλώσει τότε ότι «υπήρξε άλλος ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής ο οποίος απέτυχε να πλειοδοτήσει της Rosneft».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας παρακολουθούσε τον υπουργό για πάνω από ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ:EPA/YURI KOCHETKOV / POOL

Keywords
Τυχαία Θέματα