Υπο έλεγχο το μέτωπο της φωτιάς στη Βόρεια Χίο

09:47 30/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επιφυλακή παρέμειναν όλο το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και εθελοντικών ομάδων, για το φόβο αναζωπυρώσεων από την πυρκαγιά στη Βόρεια Χίο, στη θέση Ουρά του χωριού Αμάδες.

Η φωτιά σημειώθηκε μετά το μεσημέρι της Τρίτης, σε δύσβατη δασική περιοχή και λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων γρήγορα πήρε διαστάσεις.
Το μοναδικό μέτωπο που βρισκόταν στη θέση Ουρά του χωριού Αμάδων στη Βόρεια Χίο, πολύ κοντά στη θάλασσα όπου έχει αραιό πευκοδάσος έχει σχεδόν σβήσει .
Το φως

της ημέρας διευκολύνει τα πεζοπόρα τμήματα να σβήσουν και τις τελευταίες μικροεστίες έτσι ώστε να μπορεί να ανακοινωθεί η κατάσβεσή της.

Η φωτιά φαίνεται ότι προκλήθηκε από κεραυνό κατά τη διάρκεια καταιγίδας, και η οποία λόγω των ξηρών χόρτων και των πευκοβελόνων, βοηθούμενοι και από τους ανέμους πήρε διαστάσεις το μεσημέρι της Τετάρτης.

Υπερήλικοι νεκροί σε τροχαίο

Ανδρόγυνο υπερηλίκων, 87 και 81 από το χωριό Αμάδες της Χίου τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαινε για άγνωστους λόγους ξέφυγε από την πορεία του ανάμεσα στα χωριά Καμπιά- Βίκι.
Το δυστύχημα συνέβη αργά το βράδυ της Τετάρτης, έγινε αντιληπτό από μέλη Εθελοντικής Ομάδας που παίρνει μέρος στην πυρόσβεση της.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Σχετική Είδηση: Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στη Βόρεια Χίο

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα