Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης-Καλά στην υγεία τους οι 69 φοιτητές

20:14 23/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό έλεγχο τέθηκε μετά από μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο πανεπιστήμιο Ηρακλείου.


(EUROKINISSI)

Όλοι οι καταγεγραμμένοι φοιτητές, 69 τον αριθμό, είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους στους χώρους του Πανεπιστημίου ελέγχοντας το ενδεχόμενο να έχουν βρει καταφύγιο είτε άστεγοι, είτε άλλοι άνθρωποι.

Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: Έσβησε η φωτιά

.
(EUROKINISSI)

Οι

φοιτητές φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου στις Βούτες όπου και θα περάσουν τη νύχτα τους απόψε εκεί.

Αναφορικά με το θέμα της στέγασής τους, αναμένεται τη Δευτέρα σύσκεψη υπό τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος και μεταβαίνει στη Κρήτη.


(EUROKINISSI)

Ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης. Αμέσως μετά θα ανακοινώσει μέτρα για την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες του Πανεπιστημίου.

Με εντολή του yπουργού, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με τις αρχές του Ιδρύματος, έχει ήδη μεταβεί στην Κρήτη κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Ζέρβα, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης και να συνδράμει στο έργο των πρυτανικών αρχών.

Σύσκεψη θα γίνει και με τους ξενοδόχους προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα οι φοιτητές να φιλοξενηθούν σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Στο κτίριο βρίσκονταν τα γραφεία για τις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του πανεπιστήμιου.

Η επιχείρηση της κατάσβεσης ήταν συντονισμένη όπως και η κινητοποίηση των φορέων.

«Μιλάμε για μία υπεράνθρωπη προσπάθεια με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δρουν αστραπιαία και έτσι αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. Η κοινωνία του Ηρακλείου ευχαριστεί και τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον κ. Τζώρβα, ο οποίος έφτασε με ελικόπτερο στο Ηράκλειο και συμμετείχε στην επιχείρηση και τον συντονισμό της. Εντολή του πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή αλλά και του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου ήταν να στηριχθούν οι φοιτητές, να προστατευθούν και να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης προς τους ίδιους», ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ.

Ηράκλειο: Φωτιά σε χώρο του πανεπιστημίου Κρήτης

Το συγκεκριμένο κτίσμα στο παρελθόν είχε αμίαντο, αλλά στους χώρους της εστίας και όπου υπήρχαν άνθρωποι έχει απομακρυνθεί, ωστόσο θα γίνουν μετρήσεις από ειδικό κλιμάκιο του Δημόκριτου το οποίο θα μετρήσει τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τηλεφώνησε προσωπικά στον πρύτανη του Πανεπιστημίου. Συνεχής ήταν η επικοινωνία του Κώστα Γαβρόγλου με τον πρύτανη, ενώ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του.

Ήδη, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, έχει ξεκινήσεις τις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα