Υπέταξε την Μπέρνλι στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ – Ασίστ ο Τσιμίκας (video)

17:37 21/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα με 2-0 της Μπέρνλι στο Άνφιλντ, τη στιγμή που ο Κώστας Τσιμίκας άνοιξε τον δικό του… λογαριασμό των ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ!

Οι «κόκκινοι» εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ, με το άκουσμα του «You will never walk alone», έπειτα από 18 μήνες. Απ’ τα πρώτα κι όλας λεπτά, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήλεγχε το παιχνίδι, διατηρώντας την μπάλα στη κατοχή της, έτσι ώστε να βρει το κατάλληλο τάιμινγκ να επιτεθεί στην κλειστή άμυνα της Μπέρνλι.

Στο 18ο λεπτό, ο Μανέ «πάτησε»

στον Τσιμίκα και εκείνος είχε όλο τον χρόνο και τον χώρο για την σέντρα-ξυράφι προς τον Ζότα που «έγραψε» το 1-0. Αυτή ήταν η πρώτη ασίστ του Έλληνα μπακ στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ το γκολ του Πορτογάλου αποτελεί το δεύτερο στη φετινή σεζόν. Εννέα λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ άγγιξε και πάλι τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, κατόπιν εξέτασης του VAR. Ο Έλιοτ υποδέχθηκε ωραία την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και πέρασε υπέροχη κάθετη στον Σαλάχ, που βρέθηκε ελάχιστα πιο μπροστά από την αμυντική γραμμή των «clarets».

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πιέζοντας για ένα δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 69ο λεπτό, όταν ο Μανέ ευστόχησε από θέση βολής, μετά από ασίστ του Άρνολντ. Εν συνεχεία, οι «κόκκινοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες για περαιτέρω διεύρυνση του σκορ, ωστόσο το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Λίβερπουλ πήρε το δεύτερο φετινό της «τρίποντο» στο πρωτάθλημα.

 

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

sports.ert.gr.



Το άρθρο Υπέταξε την Μπέρνλι στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ – Ασίστ ο Τσιμίκας (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα