Υπέρ του αγώνα του ΤΕΕ το ΚΚΕ

16:18 30/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΤΕΕ, είχε την Πέμπτη ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων και υποστήριξε ότι «οι διαδικασίες συγκέντρωσης της παραγωγής και της έρευνας σε όλο και λιγότερα χέρια μονοπωλιακών ομίλων συνεχίζονται και επιταχύνονται και από την
πολιτική και τις αποφάσεις της ΕΕ για την αδειοδότηση γενικότερα, καθώς και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ αναγνώρισε ότι το Ταμείο των μηχανικών, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση καθώς πολλά ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν καταργηθεί, και τόνισε ότι είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στο ελλειμματικό ταμείο, λόγω των αλλαγών των εργασιακών σχέσεων, και της μείωσης των μισθών, που επέφεραν τη μείωση των συντάξεων.

«Χρειάζεται ένα αρραγές μέτωπο, μια λαϊκή συμμαχία και κοινή δράση όλων των εργαζομένων και στον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά και ευρύτερα, και σε αυτό το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπρίντζης είπε ότι με τον γγ του ΚΚΕ συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται του ΤΕΕ και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας», προσθέτοντας ότι «δυστυχώς η κατάσταση της χώρας και η αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών δεν μας δίνουν άλλο δικαίωμα από το να πολεμήσουμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και όσων τις στηρίζουν».

Σημειώνεται ότι μεταξύ των όσων συζητήθηκαν ήταν η κατάργηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, δηλαδή η αποσύνδεση του πτυχίου του μηχανικού από το επάγγελμα, καθώς και η μετατροπή του ΤΕΕ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του ΤΕΕ με το ΚΚΕ, ο κ. Σπρίντζης είπε ότι αυτές εδράζονται σε γερές βάσεις, προσθέτοντας πως «συζητήσαμε και για πρωτοβουλίες του ΚΚΕ στις οποίες θα συνδράμει το ΤΕΕ, ώστε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία και να αναδείξουμε, όχι μόνο για τους μηχανικούς, αλλά για την ελληνική κοινωνία, την ανυπαρξία προσπάθειας οικοδόμησης παραγωγικής δομής στη χώρα (να αναδείξουμε) την επιχείρηση μετατροπής της χώρας σε τριτοκοσμική και την επιχείρηση να επικρατήσουν λίγα μονοπώλια που ευθύνονται για όλη την κατάσταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα