Υπέρ της ποινικοποίησης των αμβλώσεων τάσσεται η Βουλή στις ΗΠΑ

12:06 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των αμβλώσεων που γίνονται μετά την 20η εβδομάδα της κύησης.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή της μητέρας, αλλά και για τις περιπτώσεις βιασμών και αιμομιξίας, μεταδίδει το CNN.

Το νομοσχέδιο (Pain-Capable Unborn Child Protection Act)

ψηφίστηκε με ψήφους 237 υπέρ και 189 κατά. Παρόμοιο νομοσχέδιο απέτυχε να ψηφιστεί το 2013 και το 2015, ενώ τώρα έχει την υποστήριξη του Λευκού Οίκου.

Το ζήτημα κυριάρχησε στον προεκλογικό αγώνα του 2016, ενώ ο Τραμπ είχε εκφράσει την υποστήριξή του στο νομοσχέδιο πριν από την εκλογή του. Σε επιστολή του στους ηγέτες των κινημάτων κατά των αμβλώσεων, εξέφραζε την δέσμευσή του για την ψήφιση νομοσχεδίου προκειμένου “να τερματιστεί η πραγματοποίηση αμβλώσεων στο οδυνηρό τελικό στάδιο και σε παναμερικανικό επίπεδο.”

Η πορεία του νομοσχεδίου για την Γερουσία θα είναι δυσκολότερη από αυτήν στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να καθυστερήσει χρονικά, καθώς σε πολιτικό επίπεδο, το νομοσχέδιο αυτό, δεν αξιολογείται ως άμεσης πολιτικής σημασίας για τους Ρεπουμπλικάνους.

Παρόμοια νομοθετήματα έχουν ενεργοποιηθεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ οι επικριτές τους, υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των αμβλώσεων μετά την 20η εβδομάδα της κύησης είναι αντισυνταγματική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα