Υπ. Οικονομίας: «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ανάσα για τις μικρές επιχειρήσεις»

13:29 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα δώσει ανάσα στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να προχωρήσουμε σε τροχιά ανάπτυξης» έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημ. Παπαδημητρίου αμέσως μετά τα εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών επί της οδού Αεροδρομίου 13, στη Λάρισα.
Το Κέντρο είναι το 7ο που λειτουργεί ανά την Ελλάδα και τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα λειτουργίας τους είναι ικανοποιητικά.

Τα Κέντρα, όπως σημείωσε ο Υπουργός θα βοηθήσουν τους δανειολήπτες να ξέρουν τα δικαιώματά τους και να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον κ. Φώτη Κουρμούτη, ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους ήδη δόθηκε λύση σε 2000 πολίτες που απευθύνθηκαν στα Κέντρα. Με τον εξωδικαστικό μηχανισμό που συνδέεται με τη λειτουργία των ΚΕΥΔ, πάνω από 7.500 επιχειρήσεις ετοιμάζουν την αίτησή τους, πάνω από 700 είναι σε ώριμο στάδιο και 165 έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους και έχουν προχωρήσει στο στάδιο της διαπραγμάτευσης.

Παρόντες στα εγκαίνια του ΚΕΥΔ που στεγάζεται σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπέμπης και οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, Π. Νταής, Δ. Μαβίδης, Θ. Αδαμόπουλος, Δ. Δεληγιάννης.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «από το 2009 είναι πάγιο το αίτημα για τη δημιουργία γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης των δανειοληπτών λόγω της αύξησης της υπερχρέωσης. Η κυβέρνηση προχωρά σ’ αυτή την ενέργεια όπως και με το νέο νόμο, τομή για την ελληνική κοινωνία, του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Παπαδημητρίου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος έθεσε προτάσεις για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητά της, σημειώνοντας πως οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν γρήγορα με ασφάλεια, σταθερότητα και κυρίως ευελιξία. Από την πλευρά του ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υλοποιήσει αιτήματα της αυτοδιοίκησης με γνώμονα την ανάπτυξη στη Λάρισα και τη Θεσσαλία.

Η αξιοποίηση της Αβερώφειου Σχολής, το Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ, η παραχώρηση στρατοπέδων προς αξιοποίηση στο Δήμο, ο Αγροδιατροφικός τομέας και η στήριξη της επιχειρηματικότητας, τέθηκαν από το Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη στον Υπουργό αποσπώντας ικανοποιητικές απαντήσεις.
«Ηρθαμε να μάθουμε τα προβλήματα και να ανταποκριθούμε, αν και κάποια είναι πολύ δύσκολα. Τα Αναπτυξιακά Συνέδρια μας δίνουν την ευκαιρία να συζητήσουμε και είμαι ικανοποιημένος», σημείωσε ο Υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα