Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Τούμπα

14:48 18/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα εμπόδια που προέκυψαν τηn περασμένη εβδομάδα ξεπεράστηκαν και η Τούμπα θα έχει και φέτος Χριστουγεννιάτικο Χωριό, καθώς το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία από το συμβούλιο της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Tην περασμένη εβδομάδα οι κοινοτικοί σύμβουλοι που δεν ψήφισαν θετικά για το θέμα τόνισαν πως η εισήγηση δεν τους κάλυπτε από τη μία, ενώ, από την άλλη, όπως τονίζουν, έπρεπε να αποσαφηνιστούν θέματα από την περσινή διοργάνωση,

όπως τα μισθώματα, το πόσο στοίχισε τελικά στο δήμο αλλά και οι φθορές που προκλήθηκαν στο πράσινο και τον περιβάλλοντα χώρου του πάρκου, από τις νταλίκες και τα παιχνίδια.

Τελικά και αφού δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις και λεπτομέρειες από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελή Φιλιππίδη, το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία και τώρα θα πάρει το δρόμο του για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Μία από τις ενστάσεις που είχαν κοινοτικοί σύμβουλοι ήταν η αποκατάσταση του χώρου. Αυτή φαίνεται πως κάμφθηκε, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος διαβεβαίωσε ότι θα αποκαταστήσει το χώρο μετά το κλείσιμο του χωριού.

«Πλέον θέλουμε να καθιερωθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Τούμπας ως θεσμός, να μην δημιουργούνται προβλήματα και να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο. Το κυριότερο από όλα είναι ότι το θέλει ο κόσμος. Κάναμε λάθη αλλά μάθαμε από αυτά», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, Κώστας Τσιαπακίδης.

Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι το φετινό Χωριό θα είναι διαφορετικό και πιο όμορφο. Δεν θα υπάρχουν μεγάλα παιχνίδια, ενώ θα υπάρξει και στολισμός όλης της περιοχής. Στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα στηθούν μεταξύ άλλων το σπίτι του Άι Βασίλη, καθώς και σπιτάκια όπου θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό αναμένεται να ανοίξει για το κοινό στις 2 Δεκεμβρίου και να χαρίσει χαρούμενες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Εκτός από το Χριστουγεννιάτικο χωριό, στην Τούμπα αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών και πολλές άλλες εκδηλώσεις, ενώ θα υπάρξει στολισμός μέχρι και την περιοχή του Θεαγενείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα