Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Καταγγελία για μη πληρωμή εργαζόμενων

14:53 1/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ανακοίνωση-καταγγελία για μη πληρωμή ξενοδοχοϋπαλλήλων και επικόλληση ενσήμων προέβη το τοπικό σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό, κατονομάζοντας, μάλιστα, ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Σώστη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο «την ώρα που η κυβέρνηση και η περιφέρεια Ιονίων Νήσων πανηγυρίζουν ότι η Ζάκυνθος συγκαταλέγεται στους πρωταθλητές του τουρισμού στο Ιόνιο και πανελλαδικά, η απληρωσιά τσακίζει κόκαλα.

Την ώρα που διοργανώνονται «φιέστες» στο νησί από υπουργούς της κυβέρνησης και επιχειρηματίες για το πως θα εκτιναχτούν

τα κέρδη της εργοδοσίας, οι συνθήκες εργασίας για τους ξεν/λους είναι ακόμα χειρότερες: 10ωρα,12ωρα,ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανασφάλιστη εργασία, κακοπληρωμένοι μισθοί, χωρίς εφαρμογή της κλαδικής Σ.Σ.Ε., δεν πληρώνουν ούτε με την Εθνική, με πακέτα 700€ χωρίς ρεπό όλη τη σεζόν και όποιος αντέξε, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων.
Και ενώ τα κέρδη για τους ξενοδόχους του νησιού έχουν εκτοξευτεί υπάρχουν ακόμη ξενοδοχεία που χρωστάνε μισθούς από τον Αύγουστο».

Σε ισχυροποίηση των καταγγελιών του το συνδικαλιστικό όργανο αναφέρει ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Σώστη, το οποίο «όχι μόνο χρωστά στο σύνολο των εργαζομένων δεδουλευμένα 2 μηνών, δώρα και επιδόματα αλλά δεν τους δίνει ούτε τα χαρτιά της απόλυσης τους, γιατί δεν τους έχουν κολληθεί τα ένσημά τους στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εγγραφή τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Μετά από 3 τριμερής και με διαβεβαιώσεις από την εργοδοσία ότι «βάζει την άλλη μέρα τα χρήματα» οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση αφού τους κοροϊδεύουν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα