Ξεκάθαρο μήνυμα Λιου υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους (video)

15:56 21/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά την πολυεπίπεδη κρίση, η Ελλάδα παραμένει πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή σε μια περίοδο αστάθειας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας την ανάγκη να ενδυναμωθεί αυτός ο ρόλος της χώρας

μας, αλλά και να επιδείξουν αλληλεγγύη οι εταίροι μας.

Ο κ.Λιου συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο και σημείωσε ότι χρειάζεται να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την ανάπτυξη, οι επενδύσεις και βέβαια το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία της Ελλάδας για τη σταθερότητα τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στην Ευρώπη έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, και παρά τις κρίσης που η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν. Επιπλέον, συζητήθηκε η διμερής συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στο πεδίο της καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα