Ξανθός: Στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε μεθοδικό σχέδιο ξεπλύματος χρήματος

20:12 15/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κόντρα για το ΚΕΕΛΠΝΟ εξελίχθηκε η επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρους της Ν.Δ. Α. Γεωργιάδη προς τον υπουργό παιδείας, Α. Ξανθό αναφορικά με πιθανώς έκνομες ενέργειες εν ενεργεία υπαλλήλου του οργανισμού.

Η συζήτηση περιστράφηκε για ακόμη μια φορά στο πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ, των ορκωτών λογιστών οι οποίοι είχαν οριστεί από την Εξεταστική επιτροπή της Βουλής

που ερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν λογιστικές διαφορές στα οικονομικά του οργανισμού. Αναφορά έγινε επίσης και στο θέμα των απολύσεων εργαζομένων οι οποίοι είχαν εργαστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο που ήταν υπουργός ο κ. Γεωργιάδης και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε τις εκλογές είναι να κλείσετε κάποιον από τους πολιτικούς σας αντιπάλους στη φυλακή;» αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Απαντώντας ο Υπουργός Υγείας έκανε λόγο για προσπάθεια Γεωργιάδη να παρέχει πολιτική ασυλία στους ανθρώπους που αποδεδειγμένα από τον αρμόδιο εισαγγελέα σε ειδικό πόρισμα τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις.

«Πιέζετε λίγο πριν την έκδοση του πορίσματος και να προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα για επερχόμενες πολιτικές διώξεις σε έναν φορέα που ξέρει όλη η κοινωνία και ειδικότερα ο κόσμος ο υγειονομικός ότι ήταν η επιτομή της φαυλότητας, της αδιαφανούς διαχείρισης, της σπατάλης δημόσιου χρήματος, των πελατειακών σχέσεων και της συναλλαγής με συμφέροντα.», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

«Δεν έχετε να δείξετε καμία καταδίκη. Ο κ. Πολάκης ήρθε και είπε για έλλειμα 260 εκατ. Ευρώ και έγινε ρεζίλι από τους ορκωτούς λογιστές», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Ξανθό να απαντά πως «Οι λογιστικές διαφορές υποκρύπτουν δαπάνες μη συμβατές με τον σκοπό του φορέα. Αυτό δεν αποδεικνύει διαφάνεια, αποδεικνύει φαυλότητα υπήρχε μεθοδικό σχέδιο ξεπλύματος χρήματος για εκμετάλλευση του δημόσιου χρήματος για φαύλους σκοπούς.»

Ο κ. Ξανθός εξήγγειλε τέλος πως το υπουργείο μέσα στον επόμενο μήνα θα φέρει νομοσχέδιο για την θεσμική αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Θα κάνουμε μία σοβαρή παρέμβαση εξυγίανσης, θα αλλάξουμε και το όνομα για να δώσουμε το σήμα ότι αποκοπτόμαστε από το παρελθόν της αναξιοπιστίας και φαυλότητας σε επίπεδο διοίκησης και όχι σε επίπεδο επιστημονικής εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την υπόθεση που αφορούσε υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ Βάρης, να εμπλέκεται σε ηλεκτρονική «εξόρυξη» κρυπτονομίσματος, επί τρίμηνο, μέσα από τις εγκαταστάσεις του οργανισμού, το υπουργείο απάντησε πως έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές και πως την υπόθεση ερευνά περαιτέρω από τον εισαγγελέα διαφθοράς, στην αρμόδια επιτροπή δίωξής ηλεκτρονικού εγκλήματος και την επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης.

Ρεπορταζ Νίκος Τσιμπίδας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα