Ξάνθη: Για δουλειά στο Κατάρ

11:47 2/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον εφιάλτη της ανεργίας καλείται να παλέψει και τη νέα χρονιά ο Νομός Ξάνθης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, τον κύριο Άγγελο Μπεμπεκίδη η ανεργία στο Νομό Ξάνθης, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια, ξεπερνάει το 38%! «Αυτό είναι επίσημο στοιχείο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΕΣΕΕ» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, σημειώνοντας πως τα τελευταία δύο με τρία χρόνια σημειώθηκαν «μόνο απολύσεις» με σημαντικότερα παραδείγματα στην καλτσοβιομηχανία Venus

και στην Alumil.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι τα «θύματα»
«Η ανεργία πλήττει μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, άνδρες περισσότερο γιατί οι γυναίκες είναι δυστυχώς λιγότερες στον εργασιακό χώρο.» δηλώνει ο κ. Μπεμπεκίδης προσθέτοντας πως «Η ανεργία στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, ξεπερνάει το 56% και στους νέους το 60%. Γι αυτό και οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα και μεταναστεύουν.» Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου μόνο από το χώρο της οικοδομής στο Νομό Ξάνθης περισσότεροι από 10.000 οικοδόμοι έπαψαν να εργάζονται στην περιοχή και μετανάστευσαν στο εξωτερικό, κυρίως στην Βόρεια Ευρώπη, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, αλλά και στο Κατάρ, στο Ντουμπάι. «Μόνο στο Κατάρ είναι 5.500 Έλληνες. Έχουν ερημώσει χωριά ολόκληρα και έχουν μεταναστεύσει στο Κατάρ για να βγάλουν μεροκάματο.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου το 2018 οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. «Θέλουμε εργασία, πραγματική χειροπιαστή ανάπτυξη, έργα, λίγα λόγια, ζωντανά παραδείγματα. Στην Ξάνθη έγινε μόνο μια επένδυση μια ιδία κεφάλαια ιδιώτη, χωρίς καμία άλλη στήριξη. Ακούμε διαχρονικά από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις υποσχέσεις. Το μεροκάματο δεν είναι ούτε κόκκινο, ούτε πράσινο, ούτε γαλάζιο, είναι ένα, είναι η ζωή του κάθε εργαζόμενου.» δηλώνει στέλνοντας το δικό του Πρωτοχρονιάτικο «μήνυμα».
Φώτο: Άγγελος Μπεμπεκίδης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Ρεπορτάζ-κείμενο -φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα