Ξάνθη: Αίτημα αναστολής εργοδοτικής εισφοράς

08:51 21/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη , τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη απέστειλε η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης με την οποία υποβάλλει το αίτημα αναστολής εργοδοτικής εισφοράς 20 ευρώ υπέρ κατασκηνώσεων για το 2020. « Οι κατασκηνώσεις φέτος δεν λειτούργησαν και ο επιχειρηματικός κόσμος ευελπιστούσε ότι η κυβέρνηση θα έθετε σε αναστολή το μέτρο της καταβολής αυτής της εργοδοτικής εισφοράς για το 2020.» αναφέρεται στην επιστολή.

Το κείμενο της επιστολής

έχει ως εξής:
«Η εισφορά αυτή των εργοδοτών επιβάλλεται με σκοπό την οργάνωση και υλοποίηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων και δεν είναι αμελητέα, αφού για κάθε εργαζόμενο οφείλει να καταβάλλει η επιχείρηση 20,00€.
Σήμερα οι συνθήκες είναι τέτοιες, λόγω της κρίσης της πανδημίας, που οι εργοδότες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και στηρίζονται από την κυβέρνηση με μέτρα οικονομικής διευκόλυνσης.
Οι κατασκηνώσεις φέτος δεν λειτούργησαν και ο επιχειρηματικός κόσμος ευελπιστούσε ότι η κυβέρνηση θα έθετε σε αναστολή : Μέχρι και τη δεδομένη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί καμία αναστολή για τη συγκεκριμένη εργοδοτική εισφορά. Επειδή ως κλάδος αφουγκραζόμαστε τις πιέσεις που δέχονται οι επιχειρήσεις, αν και θα έπρεπε τα θεσμικά τους όργανα να προβάλλουν το θέμα και να αιτηθούν την αναστολή της εργοδοτικής εισφοράς, για το 2020, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να το θίξουμε και ελπίζουμε σε μια θετική εξέλιξη.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα