Βρυξέλλες: Διαψεύδει τα περί τρομοκρατικής επίθεσης η αστυνομία

16:37 22/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πληροφορία για ενδεχόμενη ανθρωποκτονία, προκάλεσε τον «αντιτρομοκρατικό συναγερμό», που ανήγγειλαν με έκτακτα δελτία βελγικά μέσα ενημέρωσης. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ειδικές μονάδες της ομοσπονδιακής αστυνομίας αναπτύχθηκαν στις νότιες Βρυξέλλες, «αφού ένας Πολωνός ανέφερε πως κάποιος δολοφονήθηκε το πρωί».

«Ερευνούν τα κτίρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», ανακοίνωσαν οι αρχές υπενθυμίζοντας ότι οι Βρυξέλλες

παραμένουν σε κατάσταση ετοιμότητας από τον Μάρτιο 2016, όταν καμικάζι βομβιστές είχαν σκοτώσει 32 ανθρώπους στο αεροδρόμιο και το μετρό.

Brussels police op:
– At least 1 armed man believed to be inside building
– Armed police & helicopter deployed pic.twitter.com/klV7KlSkO6

— RT (@RT_com) February 22, 2018

Σε τεράστια κινητοποίηση με ελικόπτερα και ελεύθερους σκοπευτές αναφέρθηκαν νωρίτερα βελγικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για εισβολή ενόπλου σε κτίριο και για εκκένωση δημοτικού σχολείου με 350 μαθητές.

#Forest #Bruxelles #Brussels

Operación policial en marcha. Se ha visto a un hombre armado cerca de un colegio, al parecer se ha atrincherado en su domicilio.

Han recomendado a los habitantes no salir de sus casas. pic.twitter.com/LrjRiYB1lT

— RO-1 (@Undercover_Camo) February 22, 2018

Στην ίδια περιοχή, το προάστιο Φορέτ, είχε γίνει η μεγαλύτερη ίσως αντιτρομοκρατική επιχείρηση των βελγικών αρχών, μετά τις επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι, καθώς καταζητείτο ο τζιχαντιστής της Isis Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

ΠΗΓΗ: BX1-Actu

Keywords
Τυχαία Θέματα