Βρίσα, τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6.3 Ρίχτερ

00:02 12/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία δύσκολα χρόνια για τους κατοίκους του χωριού που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό των 6.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 12 Ιουνίου του 2017.

Από τα 300 κόκκινα σπίτια έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδεις για 50 και μόλις 20 από αυτά ξεκίνησαν να χτίζονται.

Υπάρχει καθυστέρηση στην εκταμίευση χρημάτων μετά την έκδοση των οικοδομικών αδειών και έτσι καθυστερούν να ξεκινήσουν και οι ιδιοκτήτες.

Οι κάτοικοι ζητούν από το Υπουργείο Υποδομών να πιστώνονται οι λογαριασμοί πιο γρήγορα, είτε για τις κατασκευές

είτε για τα ενοίκια που δικαιούνται που η καθυστέρηση φτάνει στους 7 μήνης.

Άλλο αγκάθι τα κατεστραμμένα σπίτια που είτε δεν έχουν ακόμα γκρεμιστεί είτε δεν έχουν μεταφερθεί τα μπαζα με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ακόμα άρση επικινδυνότητας για τη διέλευση του χωριού που πήρε νέα παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο.

Εδώ και λίγο καιρό έχει αναλάβει νέος συντονιστής για τα θέματα του σεισμού ο πολιτικός μηχανικός Θεόδωρος Κυπραίος  και με έγγραφό του ο πρόεδρος της κοινότητας Βρίσας τον κάλεσε στο χωριό, και τον ενημέρωσε για τα αιτήματα και τα προβλήματα που εντοπίζονται στην προσπάθεια των κατοίκων να αξιοποιήσουν το νόμο και να ξαναχτίσουν με επιδότηση τα σπίτια τους.

Αναπάντητα και τα ερωτήματα για το μέλλον του δημοτικού σχολείου που καταστράφηκε ολοσχερώς και είχε ακούσει πολλές υποσχέσεις για την ανακατασκευή του. «Μέσα στο σχολείο υπάρχουν ακόμα τα μπάζα» , είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου , ο πρόεδρος του χωριού Στρατής Παράκοιλας, ο οποίος τόνισε ότι είχε γίνει λάθος εκτίμηση για το κόστος ανακατασκευής στα τρία εκ ευρώ, καθώς υπολογίστηκαν πολλά  παραπάνω τετραγωνικά απ΄ ότι είναι στην πραγματικότητα το σχολείο και θα αρκούσε ένα κονδύλι των 500.000 για να αποκτήσει και πάλι το χωριό της Βρίσας το σχολείο που του αξίζει.

The post Βρίσα, τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6.3 Ρίχτερ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα